Поради безпеки українкам, які змушені були виїхати за кордон

Сторінка правозахисної організації TERRE DES FEMMES e.V. та організації, яка надав допомогу Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland (Федерація робітничих самаритян Німеччини) адресована українською, російською та німецькою мовами жінкам, дітям та молоді, які втекли від війни Росії проти України.
Вона містить поради щодо безпечного прибуття до Німеччини та проживання.
В першу чергу організації рекомендують ні в якому разі нікому не віддавати паспорт, мобільний телефон або готівку, а також ховати цінні речі в різних місцях одягу. Ніколи і нікуди не йдіть з людиною, яка не здається гідною довіри. Важливі телефонні номери та інформацію потрібно зберігати не тільки в смартфоні, але й записувати на папері. Якщо ви користуєтеся послугами каршерингу, рекомендується сфотографувати водія, водійські права чи номер автомобіля та надіслати знайомим. Те саме стосується використання приватного житла.
Жіноча правозахисна організація TERRE DES FEMMES e.V. та організація допомоги Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland повідомили про сторінку у прес-релізі від 1 квітня 2022 року.
Федеральна поліція також описує можливі небезпеки та способи їх уникнення у листівці «Будьте безпечними на дорозі».
Листівки з інструкціями з техніки безпеки доступні в Інтернеті: https://frauenrechte.de/images/shop/ASB_Flyer_TDF_FINAL.pdf
https://www.bundespolizei.de/Web/DE/04Aktuelles/01Meldungen/2022/04/220407-schutz.html
Також багато інформації доступно на довідковому порталі: www.germany4ukraine.de

tun22071403

www.tuenews.de

Flüchtlingsunterkunft Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html