Багато біженців з України вже мають постійну роботу

Дедалі більше біженців з України працевлаштовуються в Німеччині та сплачують соціальні внески. Про це повідомляє Mediendienst Integration з посиланням на Федеральне агентство зайнятості. Згідно зі звітом, кількість працівників, які підлягають сплаті внесків соціального страхування, зросла на 47 відсотків до 84 000 з лютого по травень.
Наразі, до Німеччини з України переїхали багато висококваліфікованих біженців, кажуть дослідники ринку праці. Близько півмільйона мігрантів з цієї країни мають університетський ступінь освіти, 14 відсотків мають професійну освіту й 26 відсотків мають вищу освіту. Біженці з України мають високий рівень освіти порівнюючи з іншими країнами походження.
З травня, кількість іммігрантів із зони бойових дій продовжує зростати. За даними Федерального агентства, на кінець липня в центрах зайнятості було зареєстровано 354 тисячі біженців з України. Центри зайнятості відповідальні за біженців з України з 1 червня. У Баден-Вюртемберзі зареєстровано близько 45 600 чоловіків і жінок з України. За попередніми даними, 174 тисячі біженців з України наприкінці липня були зареєстровані як безробітні в Німеччині. Інші відвідували інтеграційні курси або доглядали за своїми дітьми. Загалом до початку російсько-загарбницької війни на обліку в центрах зайнятості перебувало 15,7 тис. українців.

tun22081902

www.tuenews.de

Die Agentur für Arbeit in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html