Біженство з домашніми улюбленцями

Після початку війни, Німеччина та інші європейські країни пом’якшили правила в’їзду домашніх тварин з України. Отже, біженці можуть ввозити власних домашніх улюбленців до Німеччини без попереднього дозволу. Однак вони обов’язково мають звернутися до місцевих ветеринарних органів. Також забороняється розміщати собак, котів та інших тварин у пунктах первинного прийому та колективного житла, повідомляє пресслужба окружного управління Тюбінгена.
Якщо тварині щонайменше за 30 днів до в’їзду в країну зроблено щеплення проти сказу й це документально підтверджено та тварина чіпована – її обстежуватимуть на місці прибуття. Про це повідомило Міністерство сільського господарства землі Баден-Вюртемберг. У тварин визначається рівень титру сказу, тобто скільки у тварини антитіл проти сказу. Якщо антитіл не достатньо, тварину необхідно ревакцинувати та знову помістити на карантин. Якщо в крові тварини достатньо антитіл, карантин скасовують.  Якщо коти, собаки чи тхори не вакциновані, їх оглядають, вакцинують, чіпують і видають паспорт для тварин ЄС. Після чого, вони перебувають три місяці на так званому домашньому карантині та не мають контактувати з іншими тваринами.
Нещодавно, 80 біженців привезли із собою домашніх тварин у регіон Тюбінген.
З ветеринарним відділом районного управління можна зв’язатися за телефоном 07071-207 3204 або за поштою veterinaerwesen@kreis-tuebingen.de

tun22091401

www.tuenews.de

Hund auf Weg in der Natur. Foto: tünews INTERNATIONAL / Theresa Melnyk.

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html