Телевізійний внесок: багатьом не потрібно платити

Багато біженців, які живуть у власних квартирах, цими тижнями отримують листи від центру громадського мовлення. У них, їх просять зареєструватися для оплати внеску за трансляцію (раніше внесок GEZ). Подробиці, про відповідне законодавство Німеччини можна знайти на сайті www.rundfunkbeitrag.de. Важливо швидко відповісти на лист, тому що є можливість звільнитися від плати, якщо, наприклад, ви отримуєте соціальні виплати.
Шукачі притулку, особи, які мають право на притулок, а також біженці з України, які проживають у Німеччині на підставі §24 Закону про проживання та проживають у власній квартирі, звільнені від плати за мовлення. Про це йдеться в пресрелізі Beitragszentrale. Те саме стосується одержувачів допомоги по безробіттю II, базового забезпечення або BAföG. Усі шукачі притулку, які проживають у громадському житлі, не повинні нічого платити. Проте тих, кого центральне відділення зборів просить заплатити, обов’язково мають відреагувати на лист. Вони повинні або заплатити, або подати заяву на звільнення від оплати. У біженців, які мають власну квартиру, в деяких випадках можуть виникнути складнощі: якщо з ними зв’яжеться служба внесків, вони повинні заповнити форму відповіді (можна також онлайн) і надіслати її. Якщо лист не був отриманий, краще самостійно звернутися до центру внесків та ідентифікувати квартиру, підтверджує на запит співробітник пресслужби. Заявку на звільнення від оплати також можна оформити онлайн. Проте всі, хто мають роботу, мають платити внески.
Плата становить 18,36 євро на місяць та її повинна сплачувати кожна родина, незалежно від кількості радіоприймачів і телевізорів у квартирі. Плата також збирається, якщо мешканці не слухають радіо та не дивляться телевізор. Ці внески використовуються для фінансування суспільного телебачення, такого як ARD або ZDF, а також радіо SWR. Це для того, щоб вищезазначені ЗМІ вели мовлення незалежно від інтересів держави чи економіки. Внесок стягується з кожної квартири та не змінюється від кількості мешканців.
https://www.rundfunkbeitrag.de/buergerinnen_und_buerger/formulare/befreiung_oder_ermaessigung_beantragen/index_ger.html
Додаткову інформацію англійською, українською та іншими мовами, можна отримати за покликанням:
https://www.rundfunkbeitrag.de/welcome/ukrainisch/index_ger.html

tun22101201

www.tuenews.de

Beim Fernsehen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html