Сталось отруєння? Інформаційний центр працює цілодобово за телефоном 0761 19240

Такі ситуації трапляються в кожній родині: дворічна дитина ковтнула з пляшки шампуню для волосся, тому що він так приємно пахне. Старші діти гралися в лісі та скуштували отруйні ягоди. Або у всієї родини після грибної страви раптом сильно розболівся живіт. Що робити? У такому випадку може допомогти Центр інформації про отруєння при університетській лікарні Фрайбурга. Там цілодобово працює спеціалізована команда, яка надає інформацію про отруєння, надзвичайні ситуації з наркотиками та небезпечні інгредієнти в продуктах. Інформаційний центр є єдиним у своєму роді центром екстреної допомоги у всій землі Баден-Вюртемберг. Консультації доступні німецькою та англійською мовами. Якщо ви не володієте жодною з цих мов, то токсикологи радять звернутися до найближчої лікарні.
На головній сторінці (https://www.uniklinik-freiburg.de/giftberatung.html) команда дає поради для невідкладних ситуацій: у разі втрати свідомості або задухи надайте першу допомогу та зателефонуйте до лікаря швидкої допомоги за номером 112. Дайте випити молока або солону воду і не викликайте блювоту. Також можна дати хворому випити кілька ковтків води, при попаданні отруйних речовин на шкіру та очі промити водою, при попаданні отруйних газів забезпечити приплив свіжого повітря. Та зателефонуйте в центр екстреної допомоги у Фрайбурзі. Щоб експерти могли швидко відреагувати, важлива така інформація:
Хто (вік, вага постраждалого),
Що (точна назва токсичної речовини або продукту, бажано читати на пакуванні),
Коли (точний час прийняття),
Яка кількість. Та,
Як зв’язатися з пацієнтом і абонентом (номер зворотного дзвінка). Якщо є підозра на отруєння грибами, будь-які частини грибів, що залишилися, або порівняльні гриби необхідно зберегти. Лікарі інформаційного центру отруєнь можуть уточнити в консультації, чи потрібне негайне лікування в лікарні, чи достатньо посередництва консультанта з грибів для безпечної ідентифікації грибів. Фахівці з отрути настійно радять зберігати побутову хімію та ліки в зачинених шафах. Чистильні засоби, ліки чи інші хімічні речовини ніколи не слід переливати в контейнери для їжі, оскільки діти можуть їх переплутати. Купуючи рослини, поцікавтеся, чи отруйні вони – якщо так, то для сім’ї з дітьми вони не підходять. Інформаційний центр отруєнь також консультує з питань приймання ліків під час вагітності та годування груддю, а також про взаємодію та побічні ефекти ліків. З питань загального характеру до центру можна звертатися з 9.00 до 14.00 та 14.00. до 16:00

tun22101204

www.tuenews.de

Giftnotruf bei Einnahme gefährlicher Substanzen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Theresa Melnyk.

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html