Як знайти лікаря

Як знайти лікаря? Це проблема не лише для мігрантів, але особливо для них. В Інтернеті є багато комерційних провайдерів, які можуть допомогти звузити пошук до спеціальностей і місць. Цю послугу також пропонують медичні страхові компанії, такі як AOK (https://www.aok.de/pk/hilfe-ukrainische-fluechtlinge/hilfe-fuer-ukrainer). Вони також надають додаткову інформацію про медичне обслуговування. Інформацію щодо пошуку лікарів надає також Асоціація лікарів із загальнообов’язкового медичного страхування (Kassenärztliche Vereinigung), в якій об’єднані всі лікарі, які обслуговують пацієнтів, застрахованих державою (https://www.arztsuche-bw.de/).
Якщо сімейний лікар направив пацієнта до фахівця, наприклад, ортопеда чи дерматолога, але пацієнт не може знайти лікаря, він також може звернутися до служби запису на прийом Асоціації лікарів державного медичного страхування (https://www.kvbawue.de/buerger/patiententelefon-medcall/terminservicestelle-fuer-patienten). Зателефонувати в центр запису на прийом можна з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 18.00 за номером 116117. У неробочий час за цим номером також можна дізнатися, де розташована найближча лікарня швидкої допомоги. У екстрених випадках швидка допомога доступна за номером 112.
Лікарі з власними практиками мають різні процедури запису на прийом: в одних практиках можна записатися онлайн, в інших безпосередньо в практиці, а в третіх лише за телефоном. Зазвичай, найпоширенішою проблемою є те, що лікарі перевантажені роботою і не приймають нових пацієнтів. Тому пацієнтам часто доводиться обдзвонювати кілька практик або клінік, щоб нарешті домовитися про зустріч з потрібним спеціалістом. Якщо лікар не розмовляє мовою пацієнта, пацієнт повинен заздалегідь знайти перекладача для зустрічі. Якщо є будь-які сумніви щодо покриття вартості консультації лікаря, до якого пацієнт хотів би записатися, це необхідно заздалегідь уточнити у лікаря та медичної страхової компанії.
Також, в інтернеті є портали з рейтингами окремих медичних практик. Оскільки ці рейтинги призначаються випадковим чином, вони мають обмежену цінність як критерій для прийняття рішення про відвідування кабінету лікаря.

tun22102502

www.tuenews.de

Symbol für die Ärzteschaft: das Stethoskop. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html