Інтеграційні курси: Допомога з прибуттям

Щоб допомогти біженцям з України орієнтуватися в Німеччині, федеральний уряд пропонує інтеграційні курси та послуги для тих, хто шукає захисту від війни в Україні та має дозвіл на тимчасове проживання відповідно до статті 24 Закону про проживання. Про це можна прочитати на сайті Федерального міністерства внутрішніх справ. Кожен інтеграційний курс складається з мовного курсу та орієнтаційного курсу. Загальні інтеграційні курси тривають 700 навчальних годин по 45 хвилин кожен.
На додаток до цих загальних інтеграційних курсів існують також спеціальні пропозиції, наприклад, для жінок, батьків або молоді, а також інтенсивні курси. Наприкінці інтеграційного курсу проводиться мовний іспит і підсумковий тест про життя в Німеччині. Якщо обидва тести складені, видається сертифікат. Консультації та участь у курсах зазвичай безоплатні за умови наявності дозволу на проживання. Зокрема, біженці з України мають доступ до всіх курсів, спонсорованих Федеральним відомством у справах міграції та біженців (BAMF). Кожен, хто бажає зареєструватися на курс, повинен спочатку подати заявку до Федерального відомства в справах міграції та біженців (BAMF). Заяву можна подати як онлайн, так і поштою. У разі необхідності агентство з працевлаштування допоможе українським біженцям з реєстрацією та пошуком мовних курсів. Курси в кожному регіоні можна знайти на вебсайті BAMF-NAvI (https://bamf-navi.bamf.de/en/Themen/Integrationskurse/).
Перш ніж взяти участь в інтеграційному курсі, мігранти повинні пройти вступний іспит. Тест на визначення рівня володіння мовою визначить, якими є індивідуальні потреби особи, та які курси найкраще відповідають особистій ситуації. Інтеграційні курси проводяться сертифікованими освітніми закладами. Мігранти можуть відвідувати курси як із частковою, так і з повною зайнятістю. Крім того, мігранти отримуватимуть субсидію на витрати на проїзд, якщо місце проведення курсів розташоване більш ніж у 3-х кілометрах від місця їх проживання.
Інформацію про всі курси та пропозиції, а також про умови реєстрації можна знайти в інформаційному листі «Пропозиції інтеграції для біженців з України»:
https://www.germany4ukraine.de/resource/blob/2013722/2066236/d8e15406a8f18ce6392a81baaf3298f6/faq-integrationskurse-ukraine-ukr-data.pdf?download=1
та на сайті «Germany4Ukraine» українською мовою:
https://www.germany4ukraine.de/hilfeportal-de/deutschkurs-fuer-ukrainer

tun22102402

www.tuenews.de

Die Agentur für Arbeit in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html