Додатки попереджень про небезпеки у твоїй кишені

В Німеччині, попередження про такі небезпеки, як повінь, токсичний дим або теракт, можуть надходити прямо із кишені: для цього потрібно щоб власник смартфона встановив додаток попереджень Nina або Katwarn. Ці безоплатні додатки дають владі змогу інформувати населення постраждалих районів, щоб люди могли дістатися до безпечних місць. Додатки для смартфонів є відповіддю на те, що за останні 30 років у Німеччині було демонтовано багато сирен, які раніше сповіщали людей звуком.
Найвідомішим додатком попереджень є NINA (https://www.bbk.bund.de/DE/Warnung-Vorsorge/Warn-App-NINA/warn-app-nina_node.html). Він був розроблений Федеральним відомством цивільного захисту та поєднує попередження від Служби цивільного захисту та метеорологічної служби Німеччини, а також він надає місцеві звіти про повені з федеральних земель. Додаток доступний як для Android, так і для Apple. Конкретні попередження для певних регіонів також можливі через GPS. За даними Федерального відомства, на цей час додатком користуються понад 10 мільйонів осіб.
Додаток попереджень Katwarn (https://www.katwarn.de/) керується державними страховими компаніями та Інститутом відкритих комунікаційних систем Фраунгофера. Він також обробляє попередження від федеральних органів влади, органів штату, офісів дочірніх округів, а також пожежних і поліцейських відділів та центрів повеней та землетрусів. Крім того, користувачі додатка Katwarn, можуть підписатися на сповіщення, пов’язані з конкретними темами — наприклад, про музичні фестивалі. Додаток також під’єднано до міжнародної мережі, тож він може допомогти й за кордоном.
Однак в обох програмах є підступ. Для роботи їм потрібні мобільні та енергетичні мережі. Однак, великі повені в землях Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія у 2021 році показали, як швидко такі додатки перестають бути ефективними в разі великих катастроф, коли люди більше не мають можливості заряджати смартфони. Тому експерти з питань цивільного захисту радять людям не покладатися лише на цифрові попередження, а й слухати оголошення по радіо та гучномовцям у разі надзвичайної ситуації. Тому, краще мати вдома портативну радіостанцію, яка може працювати від батарейок.
У відповідь на проблеми зі сповіщеннями у 2021 році, федеральний уряд вирішив запровадити стільникове мовлення, яке існує вже в багатьох країнах світу. Це дає змогу надсилати сповіщення за допомогою SMS на всі мобільні телефони в зоні небезпеки, незалежно від встановлених програм. Запуск цього сервісу очікується наприкінці 2022 року.

tun22102403

www.tuenews.de

Warnapps wie NINA oder Katwarn schicken Informationen zun Unwettern oder Katastrophen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html