Консульства України: де і як допомагають

У Німеччині діють п’ять дипломатичних представництв України: Консульський відділ Посольства в Берліні, Генеральне консульство України в Гамбурзі, Генеральне консульство України в Мюнхені, Генеральне консульство України в Дюссельдорфі та Генеральне консульство України у Франкфурті-на-Майні. Запис обов’язковий у всіх випадках.
Консульства України допомагають, наприклад, якщо громадянам України потрібен паспорт або вони хочуть зареєструвати свідоцтва про народження чи шлюб. Там же можна оформити посвідчення особи для повернення в Україну. Також, там українці можуть скористатися послугами нотаріусів. Генеральні консульства в Мюнхені або Франкфурті-на-Майні розташовані за 250 кілометрів від Тюбінгена. З повним переліком консульських послуг можна ознайомитися за покликанням:
https://germany.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya.
Записатися на зустріч можна на сайті:
https://online.mfa.gov.ua/application
Принцип реєстрації такий: одна послуга на особу на один запис. Винятком є ​​випадки, коли послуги необхідно реєструвати разом з дитиною. Групи, будь то члени родини, друзі чи знайомі, мають реєструвати кожну особу окремо. При записі на зустріч необхідно надати дані особи, яка буде отримувати консульську послугу. Якщо запит стосується дітей, потрібно надати дані одного з батьків або законного опікуна.
Всі, хто потребує кількох консульських послуг, повинні мати додаткові записи для кожного процесу окремо. Наприклад, якщо українцю потрібен новий паспорт і він хоче завірити документ у нотаріуса, йому потрібно записатися на дві окремі зустрічі.
Крім того, на сайті кожного консульства є номер телефону для екстрених випадків.
Вебсайти генеральних консульств у Франкфурті-на-Майні та Мюнхені:
https://frankfurt.mfa.gov.ua/
https://munich.mfa.gov.ua/

tun22110401

www.tuenews.de

Beflaggung vor dem Tübinger Regierungspräsidium. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

001207

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html