Попереджувальні новини на мобільних телефонах: Тест 8-го грудня

Погода стає все більш екстремальною. Іноді бувають повені, іноді шторм проноситься країною, іноді виникає велика пожежа. Коли трапляються подібні катастрофи, система стільникового мовлення повинна попередити населення.
Чи це працює? Це перевірять у загальнонаціональний день попередження 8-го грудня об 11:00. Користувачі мобільних телефонів, які знаходяться в зоні покриття зв’язку, отримають текстове повідомлення на свій пристрій — якщо телефон увімкнено та під’єднано до мобільної мережі. На найвищому рівні тривоги спрацьовує сирена, навіть якщо звук пристрою вимкнено. Стільникове мовлення (cell broadcast) не потребує встановлення додатка.
Багато країн Європи вже використовують технологію стільникового мовлення. У Німеччині її заплановано запустити з кінця лютого 2023-го року. Вона призначена для доповнення інших систем попередження, таких як мобільні додатки NINA та KatWarn (читати про додатки tünews tun22102403).
Відповіді на питання щодо стільникового мовлення надає Федеральне управління цивільного захисту та допомоги у разі лих (BBK):
https://www.bbk.bund.de/DE/Warnung-Vorsorge/Warnung-in-Deutschland/So-werden-Sie-gewarnt/Cell-Broadcast/cell-broadcast_node.html
Там також можна знайти список пристроїв, які здатні приймати попередження.

tun22113001

www.tuenews.de

Auf Rathäusern und Bürgerämtern finden sich heute noch Sirenen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.
001794

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html