Аптеки швидкої допомоги вночі

Більшість аптек працюють з 8:00 до 18:30. Деякі працюють трохи довше, інші зачиняються раніше. Однак усі, кому терміново потрібні ліки в неробочий час, можуть цілодобово звернутися до екстреної служби аптеки. За покупку ліків з 20:00 до 06:00 ранку, в аптеках стягується плата за екстрену допомогу в розмірі 2,50 євро. Така сама умова діє цілий день у неділю та державні свята.
Якщо лікар виписав і позначив рецепт написом «noctu» плата не стягується. У такому випадку медичне страхова компанія бере на себе витрати. Про це повідомляє аптечний портал aponet.de.
Аптеку, в якій можна купити ліки цілодобово можна знайти декількома способами. В будь-якій аптеці міста, можна побачити на дверях оголошення з графіком роботи чергових аптек на кожен день тижня. Інший варіант – вебсайт aponet.de. Тут можна знайти аптеки екстреної допомоги в будь-якому місті Німеччини:
https://www.aponet.de/apotheke/notdienstsuche
Крім того, можна завантажити мобільний додаток для пошуку аптек apothekenfinder.mobil.  Також, інформацію про аптеки екстреної допомоги можна отримати безоплатно за стаціонарним телефоном (0800 00 22833), або платно (69 центів за хвилину), за мобільним телефоном 22833. Також, на цей номер можна надіслати SMS. Державна фармацевтична палата також має спеціальний портал екстрених служб аптек, на якому можна здійснювати пошук за певні періоди часу:
http://lak-bw.de/Notdienstportal
На сайтах аптек, можна дізнатися, чи є в аптеці працівники, які говорять, наприклад, українською чи російською мовою.

tun22112101

www.tuenews.de

Apotheke. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001759

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html