Як визнати дипломи

Майже кожен мігрант стикається з проблемою визнання в Німеччині свого атестата про закінчення школи, професійної підготовки чи університетського диплома. Для цього існують різні установи. Щоб отримати кваліфікацію закінчення школи (Hauptschule і Realschule, загальна або предметна вступна кваліфікація до вищих навчальних закладів освіти), ви можете звернутися до відділів визнання сертифікатів федеральних земель або університетів. У Баден-Вюртемберзі цей офіс розташований у Штутгарті:
https://rp.baden-wuerttemberg.de/rps/abt7/zeugnisanerkennungsstelle/
Однак оцінки доступні лише для ступенів, необхідних для початку професійної підготовки або для вступу до університету. Щоб дізнатися, який орган відповідає за визнання професійних кваліфікацій, перейдіть на сторінку «Пошук визнання» за адресами
https://www.arbeitsagentur.de/weiterleitung/1463059436145
і https://www.arbeitsagentur.de/weiterleitung/1478803327019.
Сам офіс визнання можна знайти за адресою:
https://www.anerkennung-in-deutschland.de/de/interest/finder/profession.
Але спочатку слід перевірити, чи потрібно взагалі визнавати певну професію в Німеччині. Це стосується, наприклад, так званих регульованих професій, таких як вчителі, лікарі чи судді. Іноземні кваліфікації порівнюються з німецькими під час перевірки. Огляд регульованих професій можна знайти за адресою: https://web.arbeitsagentur.de/berufenet/ergebnisseite/reglementierte-berufe?berufecluster=reglementiert.
Наступним кроком є ​​збір усіх сертифікатів, дипломів і доказів, які підтверджують кваліфікацію. Якщо документів немає або їх недостатньо для визнання, допоможуть консультаційні центри з питань правової інтеграції біженців та громадян третіх країн в IQ Network for Labor Law:
https://www.netzwerk-iq.de/angebote/eingewanderte.
Четвертий крок стосується перекладів.
У деяких випадках необхідно підтвердити, що документи перекладені правильно та повністю. Це може зробити лише авторизований перекладач. Контактні дані можна знайти, наприклад, у базі даних усних і письмових перекладачів
https://www.justiz-uebersetzer.de/Recherche/.
Іноді необхідно завірити копії: для цього можна звернутися до районних відділень, мерій, судів, нотаріусів або офісів Федерального агентства зайнятості. Тоді, нарешті, документи можна буде подати до компетентного органу для визнання. Для цього майже ніколи не потрібно подавати оригінали; Зазвичай достатньо (завірених) копій. Якщо ви сумніваєтеся, попросіть підтвердження. Пізніше в рішенні буде зазначено, наскільки ваш ступінь еквівалентний німецькому диплому. Якщо ступінь класифікується як частково еквівалентний, існує можливість отримати додаткові кваліфікації. Федеральне агентство зайнятості знає точні умови.

tun22120501

www.tuenews.de

Arbeitsamt in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

001808

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html