Як позбутися небажаної рекламної пошти

Всі, кого дратує реклама в поштовій скриньці, можуть легко позбутись її. Наліпка «Будь ласка, жодної реклами та безоплатних газет» гарантує, що рекламні брошури, які розповсюджуються в супермаркетах, більше не потраплять до поштової скриньки. Однак, тоді більше не надходитимуть безоплатні рекламні газети та журнал Stadtwerke. Ті, хто хочуть й надалі отримувати такі журнали, мають вказати на наліпці лише «Без реклами, будь ласка». Наліпку можна купити, наприклад, у газетних кіосках, а можна надрукувати самостійно чи написати від руки. Наліпки працюють, оскільки Федеральний суд постановив, що такі побажання громадян обов’язково мають виконуватись.
Але якщо особа також хоче відмовитися від адресної реклами – наліпки не допоможуть. Листоноші зобов’язані доставляти всі листи, які адресовані особисто. Консультація споживачів радить зареєструватися в списку Робінзона. Це список контактної інформації людей, які не бажають отримувати рекламу. Всі, хто там зазначені, будуть видалені з поточних списків адрес усіх рекламних компаній, які є членами Deutscher Dialogmarketing Verband e.V. (DDV)

https://www.ichhabediewahl.de/?id=122&cid=43
Там також можна зазначити, яку саме рекламу не хоче отримувати особа. Консультаційний центр споживачів також надає хороший огляд щодо цього:
https://www.Verbraucherzentrale.de/wissen/vertraege-reklamation/werbung/werbung-im-briefkasten-so-wehren-sie-sich-gegen-werbepost-10418
Однак, часто буває так, що люди добровільно надають свою адресу компаніям, а потім їх засипають рекламною поштою. У таких випадках єдине, що допомагає, це зв’язатися безпосередньо з компанією та попросити її більше не надсилати листи. Консультація споживачів радить відмовлятися від обробки персональних даних з метою прямої реклами. Тому, за укладання будь-якого договору – наприклад, щодо тарифу з мобільним оператором, потрібно бути обережним і не погоджуватися на передачу даних. Часто, така інформація зазначається дрібним шрифтом. Але відмовитися можна й після згоди. Як зазначає центр споживачів, достатньо надіслати листа з наступним змістом: «Я відмовляюсь від обробки моїх персональних даних з метою прямої реклами (стаття 21(2) Загального регламенту захисту даних)».
Всі охочі, також можуть захиститися від телефонної реклами. Дзвінки, які рекламують, наприклад, зміну постачальника електроенергії або приватне медичне страхування, дозволені лише в тому випадку, якщо особа вже контактувала з відповідною компанією та погодилася на рекламу. В іншому випадку, Федеральне мережеве агентство може навіть накласти штраф на компанію. Однак, воно також застерігає від випадкової згоди на використання даних у рекламних цілях за укладання договорів. Додаткова інформація доступна на сайті Федерального мережевого агентства:
https://www.bundesnetzagentur.de/DE/Vportal/TK/Aerger/Faelle/UEW/start.html

tun23011901

www.tuenews.de

Werbung verboten. Foto: tünews INTERNATIONAL / Linda Kreuzer

001863

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html