Все більше біженців з України працевлаштовуються

Через рік від початку повномасштабної російсько-загарбницької війни в Україні, понад вісім мільйонів українців зареєстровані як біженці в країнах Європи. Мільйон з них проживає в Німеччині, повідомляє Інтеграційний медіасервіс. Оскільки українці можуть вільно пересуватися в межах Шенгенської зони, а деякі вже повернулися на батьківщину, цифри можуть дещо варіюватися. Однак, багато українців вже знайшли роботу в Німеччині.
У річницю початку війни, в німецькому Центральному реєстрі іноземців було зареєстровано 1 066 951 біженців з України. Більшість з них жінки (69%). Майже третина – діти до 18 років. Баден-Вюртемберг прийняв 136 тисяч українців і посідає третє місце після Північного Рейну-Вестфалії та Баварії. Населення України на 2021 рік становило 41 мільйон.
За даними Федерального відомства праці, кількість біженців, які знайшли роботу, різко зросла з 57 000 до 125 000 у період з лютого по листопад 2022 року. Ще 29 тисяч працюють неповний робочий день. Майже три чверті біженців є висококваліфікованими людьми з університетською або технічною освітою. Є дві тенденції щодо зайнятості: 21% біженців працюють у секторі з досить низьким рівнем кваліфікації в громадському харчуванні, клінінгових компаніях або складах. В той час, як 23% працюють за професіями на іншому кінці кваліфікаційної шкали, наприклад, у дослідженнях, викладанні або розробці програмного забезпечення. Половина біженців зараз відвідують мовні курси. Троє з чотирьох біженців заявили, що шукають роботу, а також погодяться на роботу, яка не відповідає їхнім кваліфікаціям.
37% біженців з України хотіли б залишитися в Німеччині назавжди, 34% – принаймні до кінця війни, і 2% хочуть повернутися додому упродовж наступного року.

tun23022402

www.tuenews.de

Beflaggung vor dem Tübinger Regierungspräsidium. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

001206

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html