Донорство крові може врятувати життя

Після аварій або під час операцій, тяжко поранені або хворі люди потребують донорської крові. Щодня Німеччина потребує близько 15 000 донацій крові, пише Німецький Червоний Хрест (DRK). Вони рятують життя.
Як стати донором крові? Спочатку необхідно зареєструватися. Для цього потенційні донори повинні мати з собою дійсне посвідчення особи. Їм має бути не менше 18 і не більше 65 років. Після цього вимірюються такі важливі показники здоров’я, як температура тіла, артеріальний тиск, пульс і рівень гемоглобіну в крові. Потім охочі здати кров заповнюють анкету про історію свого здоров’я. Усі дані обговорюються з медичним працівником. Він вирішує, чи може людина стати донором крові.
Як відбувається донація крові? Донори лежать на ліжках. Медичний персонал бере близько 500 мілілітрів крові. Це займає близько десяти хвилин. Після цього донори повинні відпочити близько десяти хвилин. Потім їм дають їсти та пити. Медичний персонал завжди присутній, на випадок, якщо хтось почуватиметься погано.
Чи платять гроші за здачу крові? Жодне Товариство Червоного Хреста та Червоного Півмісяця у світі не платить за донорство. Кров не можна здавати з фінансових причин, оскільки всі пацієнти повинні мати можливість отримати донорську кров незалежно від їх фінансового становища.
Де можна здати кров? Донорська кров у Тюбінгені збирається в ZKT Tübingen (Ottfried-Müller-Strasse 4/1). Це спільне підприємство служби донорства крові DRK та університетської лікарні. Графік роботи: Пн, Ср, Чт, Пт – з 9.00 до 19.00, Вт – з 14.00 до 19:00.
Детальну інформацію можна знайти за покликанням:
https://www.blutspende.de/blutspende/haeufig-gestellte-fragen-faq
Дати здачі крові у потрібному місті можна знайти на сайті DRK:
https://www.drk-blutspende.de/blutspendetermine/termine

tun23040603

www.tuenews.de

Kliniken in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001749

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html