Звільнення: спочатку без допомоги по безробіттю

Той, хто хоче звільнитися за власним бажанням, повинен заздалегідь звернутися до служби зайнятості. Тоді працівник може обговорити все з фахівцями агентства й зареєструватися як шукач роботи після подачі заяви на звільнення.

Працівники, які звільняються за власним бажанням, не попередивши службу зайнятості, повинні бути готовими до наслідків. Вони отримують період блокування і не отримують допомогу по безробіттю впродовж цього періоду. Якщо працівник звільняється без поважних причин, період блокування зазвичай триває дванадцять тижнів. Вагомими причинами можуть бути мобінг (систематичне цькування) або сексуальні домагання на роботі. Однак це має бути доведено.

Упродовж періоду локауту агентство з працевлаштування сплачує внески на медичне страхування та страхування на випадок довготривалого догляду. Обов’язкове пенсійне страхування в цей час не діє. “Цифровий асистент” Федерального агентства зайнятості надає інформацію про це на своїй домашній сторінці. Крім того, «Цифровому асистенту» можна поставити інші питання, наприклад: “Що я повинен враховувати, коли подаю заяву про звільнення?” та інші.

Детальніше: www.arbeitsagentur.de

tun23041704

www.tuenews.de

Agentur für Arbeit in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001955

 

 

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html