Остерігайтеся штрафів за неправильне паркування: де не можна паркуватися

У Німеччині не скрізь можна паркувати автомобіль. Правила дорожнього руху передбачають різні заборони на зупинку та стоянку. Паркуватися завжди дозволено на правому боці дороги, а на лівому – тільки якщо це вулиця з одностороннім рухом. У зонах обмеженої заборони на паркування, ви не маєте права паркуватися, але можете зупинитися на час до трьох хвилин.
Де саме заборонено паркування?
Незалежно від знаків, паркування в другому ряду заборонено – штраф становить щонайменше 55 євро. Якщо велосипедистам чи іншим учасникам дорожнього руху були створені перешкоди, це може коштувати ще дорожче. Якщо ви припаркуєтесь на вузькій вулиці або на крутому повороті, ви ризикуєте отримати штраф у розмірі 35 євро. Ви можете зупинятися або паркуватися на тротуарах, тільки якщо це прямо дозволено розміткою або знаками – в іншому випадку це загрожує штрафом у 55 євро. Паркуватися біля входу в приватну власність може лише власник або орендар. Але якщо бордюр занижений, власники також не можуть паркуватися, оскільки це зроблено для того, щоб полегшити перетин вулиці людям на інвалідних візках. Паркування перед заниженим бордюром загрожує штрафом у 10 євро.
Ті, хто паркується на автобусних зупинках і залізничних переїздах, також ризикують отримати штраф. Відстань до місця паркування повинна бути не менше 15 метрів від знаку автобусної зупинки та 10 метрів для залізничних переїздів. Також необхідно дотримуватися дистанції 10 метрів від світлофорів, а від інших знаків у населених пунктах – 5 метрів, і поза населеними пунктами – 50 метрів.
Перед перехрестями, розв’язками та пішохідними переходами, а також за ними, необхідно дотримуватися дистанції не менше 5 метрів. Якщо з правого боку дороги є велодоріжка, відстань має становити не менше 8 метрів.
Зупинка і стоянка на велодоріжках і велосмугах, як правило, заборонена і карається штрафом у розмірі 55 євро.
Які існують особливі правила?
У центрі Тюбінгена та в деяких частинах міста міська адміністрація виділила спеціальні зони, де безоплатно паркуватися можуть лише мешканці міста. Вони повинні отримати дозвіл на паркування та сплатити фіксовану плату. Всі інші автомобілісти повинні купувати паркувальний талон у паркоматі. У деяких зонах нерезидентам взагалі заборонено паркуватися в певний час. Зони позначені знаками, а паркомат надає інформацію про вартість паркування. Такі правила існують і в багатьох інших містах.
Що буде, якщо припаркуватися неправильно?
Якщо ви припаркувалися в забороненій зоні, вам можуть виписати штраф у розмірі 25 євро, якщо автівка була припаркованою більш ніж годину – 40 євро. При простроченому паркувальному талоні – 20 євро за перші пів години, далі – дорожче. Якщо автомобіль заважає іншим автомобілістам або пішоходам, його можуть навіть евакуювати. Це коштуватиме від 100 до 200 євро за послуги евакуатора та додатково доведеться заплатити за паркування автомобіля на території штрафмайданчика. Крім того, виписується штраф за неправильне паркування.
Як сплачується штраф?
Кожен, хто знайде штраф на лобовому склі своєї автівки, може сплатити штраф відразу. Ті, хто чекає на повідомлення про штраф, отримають офіційний лист. Оплату можна здійснити в банку, на пошті або через інтернет-банкінг. При оплаті необхідно мати при собі паспорт і водійське посвідчення. Квитанцію необхідно зберігати. В іншому випадку буде видано повідомлення про необхідність оплати, що зробить суму штрафу вищою. Той, хто не сплатить штраф і покине Німеччину, зіткнеться з проблемами при наступному в’їзді в країну – особа зможе в’їхати до Німеччини або іншої країни ЄС лише за умови сплати штрафу.
Додаткову інформацію та актуальні розміри штрафів можна знайти тут:
https://www.adac.de/verkehr/recht/verkehrsvorschriften-deutschland/parken/

tun23052402

www.tuenews.de

Falsches Parken kann teuer werden. Foto: tünews INTERNATIONAL / Ute Kaiser.

002011

 

 

 

 

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html