Ніяких амальгамних пломб для вагітних і матерів, які годують

Вагітним жінкам і матерям, які годують груддю заборонено ставити зубні пломби, що містять амальгаму. Це регулюється директивою ЄС, яка діє в Німеччині з 2018 року. Заборона також поширюється на дітей та молодь віком до 15 років. Це означає, що упродовж цього часу пацієнти можуть отримувати інші пломби без доплати – переважно з пластмаси. «Застраховані в державній системі медичного страхування особи мають право на пломбу, за яку в будь-якому випадку не потрібно доплачувати. Про це лікар-стоматолог повинен повідомити під час консультації перед початком лікування», – йдеться в листі Національної асоціації стоматологів обов’язкового медичного страхування. Проте в окремих випадках завжди варто проконсультуватися з вашою медичною страховою компанією: «АОК покриє витрати на необхідну з медичної точки зору альтернативу. Побажання, які виходять за рамки цього, все ж таки можуть призвести до додаткових витрат», – попереджає Федеральна асоціація AOK.
За даними центру захисту прав споживачів, застрахованим вагітним жінкам і матерям, які годують, медична страхова компанія покриває огляд у стоматолога двічі на рік, як і всім іншим дорослим. Раз на рік лікарняна каса також оплачує видалення зубного каменю, а раз на два роки – обстеження на пародонтоз. «Загалом державні медичні страхові компанії не оплачують спеціальну профілактичну стоматологічну допомогу вагітним жінкам», – йдеться на сайті консультаційного центру споживачів. Мати здорові зуби особливо важливо під час грудного вигодовування, оскільки гормональні зміни можуть підвищити ризик виникнення стоматологічних проблем.
Європейська комісія вирішила повністю заборонити амальгаму в зубних пломбах до 2025 року. Однак закон ще має бути схвалений Європейською Радою та Парламентом ЄС.

tun23073101

www.tuenews.de

Erwachsene und Kinder sollten regelmäßig zum Zahnarzt gehen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.
002096

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html