Чи можуть діти подорожувати без супроводу дорослих?

Дітям дозволено подорожувати без супроводу дорослих у Німеччині, але існують певні умови та обмеження, які можуть відрізнятися залежно від віку дитини та типу подорожі.

Для внутрішніх подорожей у Німеччині не існує спеціальних законів чи правил, які б визначали, чи може дитина подорожувати без супроводу дорослих. В принципі, діти віком від 6 років можуть подорожувати поїздом без супроводу дорослих. Більшість авіакомпаній, залізничних та автобусних компаній мають власні правила щодо дітей, які подорожують без супроводу дорослих — наприклад, мінімальний вік та спеціальні послуги підтримки, такі як супровід та догляд під час подорожі.

Якщо дитина подорожує за кордон, можуть знадобитися додаткові вимоги, такі як проїзні документи та дозволи. Міністерство закордонних справ Німеччини рекомендує, щоб батьки або опікуни надавали довіреність та копію свідоцтва про народження дитини, коли вона виїжджає за кордон.

Діти віком від 5 до 11 років, які подорожують без супроводу дорослих, повинні бути зареєстровані в авіакомпаніях як неповнолітні. Для них повинні бути заброньовані послуги з догляду за дітьми. Авіакомпанії також надають послуги з догляду за дітьми з особливими потребами.

Діти віком від 12 до 17-18 років, які подорожують без супроводу дорослих, також можуть бути зареєстровані як неповнолітні пасажири. Для них можна замовити послуги з догляду за дитиною. Батьки повинні дізнатися у відповідній авіакомпанії про умови та вартість догляду, а також про правила в країні призначення, що стосуються дітей, які подорожують без супроводу дорослих.

Форма згоди батьків/опікунів на подорож неповнолітніх та додаткова інформація:

https://www.auswaertiges-amt.de/de/service/fragenkatalog-node/11-kindohneeltern/606308
https://www.bahn.de/service/ueber-uns/inside-bahn/tipps-tricks/kind-alleine-reisen

tun23041705

www.tuenews.de

Viele Kinder reisen auch ohne Eltern. Foto: tünews INTERNATIONAL / Oula Mahfouz.

001983

 

 

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html