Робота та інтеграція: ZDF зняв сюжет про tünews

Біженці повинні бути зобов’язані працювати, якщо необхідно – на добровільних засадах. Цього вимагають районні ради Баден-Вюртембергу. Це критикують, оскільки серед іншого, біженцям заважають отримати роботу правові норми та бюрократія.
Знімальна група телеканалу ZDF взяла інтерв’ю у районного адміністратора Тюбінгена Йоахіма Вальтера, який також є президентом районної ради. «Робота все ще залишається чинником успішної інтеграції. Саме тому заборона на роботу, яка стосується багатьох біженців, повинна бути скасована», – сказав Вальтер.
Команда ZDF також провела зйомки в редакції tünews INTERNATIONAL для свого репортажу. Єва Шиллер, керівник регіональної студії ZDF у Баден-Вюртемберзі, взяла інтерв’ю у співробітниці tünews Батул Хадус. Натуралізована випускниця середньої школи розповіла, що робота в онлайн-медіа дала їй можливість розкрити свої мовні таланти. Вона також сказала, що ця робота дозволяє їй передавати свій досвід і допомагати іншим – наприклад, інформувати про правила німецького суспільства. Хадус також зазначила, що після втечі люди повинні спочатку влаштуватися, зорієнтуватися і вивчити німецьку мову, щоб знайти відповідну роботу і бути здатними інтегруватися.
Переглянути репортажі ZDF можна за посиланнями: https://www.zdf.de/nachrichten/heute-journal/hitzige-debatte-gefluechtete-102.html та https://www.zdf.de/nachrichten/heute-journal-update/arbeitspflicht-gefluechtete-arbeitsmarkt-walter-100.html

tun23080101

www.tuenews.de

ZDF zu Besuch bei tünews INTERNATIONAL. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.
002079

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html