Біженці з України: Шлях до роботи довгий

З приблизно 2800 біженців з України, які проживають в округах Тюбінген і Ройтлінген, близько 50 знайшли роботу. Більшість решти українців, все ще відвідують мовні курси або проходять стажування. Про це йдеться в повідомленні агентства зайнятості Ройтлінгена. Згідно з ним, близько 1 500 біженців з України проживають в окрузі Ройтлінген, і 1 300 – в окрузі Тюбінген.
«Біженці добре освічені та майже всі мають атестат про повну загальну середню освіту. Близько 25% – випускники університетів», – розповідає Олівер Керл, генеральний директор агентства з працевлаштування Ройтлінгена. Проте інтеграція на ринку праці потребує часу. У кваліфікованих професіях після інтеграційного курсу часто необхідна спеціальна мовна підготовка, пов’язана з роботою. Крім того, необхідно визнати дипломи про освіту. А на мовні курси, досі довгі черги, зазначив Керл. Агенції з працевлаштування зосереджуються на пошуку роботи для біженців відповідно до їхньої кваліфікації.
Загалом по країні 143 тисячі біженців з України знайшли роботу, за яку сплачуються внески на соціальне страхування. Ще 35 тисяч працюють на мініджоб. Про це повідомляє організація Mediendienst Integration. Згідно з повідомленням, жінки рідше працевлаштовуються, ніж чоловіки, що пов’язано з тим, що вони часто мають маленьких дітей. Лише 3% матерів з дітьми віком до трьох років мають роботу. Загалом у липні в Німеччині було зареєстровано 1 074 864 біженців з України. За даними Німецького інституту економічних досліджень (DIW), 18% біженців з України у віці від 18 до 64 років знайшли роботу в Німеччині.

tun23072601

www.tuenews.de

Die Agentur für Arbeit in Reutlingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.
001328

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html