Втрачену картку необхідно заблокувати

Це сталося якраз вчасно: редакторці tünews Лобні Альхінді зателефонували. Це була співробітниця Тюбінгенського банку Kreissparkasse. Лобна Алхінді запідозрила недобре і попросила співробітницю ще раз представитися, оскільки вона вже кілька разів чула про телефонне шахрайство. Але тоді жінка повідомила їй, що пів години тому EC-картку Алхінді знайшли та здали в поліцейський відділок у Тюбінгені. Співробітниця банку також повідомила їй, що картка була заблокована і її потрібно буде активувати.
Якщо ви загубили свою Sparkassen-Card, дебетову або кредитну картку іншого банку, ви повинні негайно повідомити про це свій банк, щоб він міг заблокувати її. Таким чином, ніхто не зможе зняти з неї гроші. Зробити це можна по телефону, через інтернет-банкінг або факсом. Є гаряча лінія екстреного блокування карток та доступу до онлайн-банкінгу: 116116. Номер дійсний для всіх банків. Дзвінок в межах Німеччини безоплатний. З-за кордону потрібно набрати код країни для Німеччини — зазвичай це +49116116. Якщо у виняткових випадках на гарячу лінію неможливо зателефонувати з іноземної телефонної мережі, можна зателефонувати на цей екстрений номер блокування +493040504050.
Для блокування картки по телефону необхідно мати при собі IBAN (або номер рахунку та код сортування) чи номер картки. Тому бажано записати ці номери в надійному місці. Ви можете заблокувати картку самостійно через інтернет-банкінг. Там також можна запросити заміну картки.
Також потрібно повідомити про втрату картки в поліцію. Це стосується і тих випадків, коли ви загубили картку. Згідно з інформацією Федеральної поліції, в такому випадку EC-картка або дебетова картка може бути додатково заблокована для всіх платежів через систему «Kuno». «Kuno» розшифровується як «боротьба зі злочинністю у сфері безготівкових платіжних операцій з використанням позаполіцейських організаційних структур». Система була розроблена спільно з Німецькою асоціацією роздрібної торгівлі. Поліція повідомляє про втрату картки підприємствам роздрібної торгівлі, щоб її більше не можна було використовувати для прямого списання коштів.
Більше інформації за посиланнями:
www.ksk-tuebingen.de/fi/home/services-and-contact/online-services/all-services/card-loss.html
www.bundespolizei.de/Web/DE/Service/Leichte-Sprache/Kartensperrung/kartensperrung_anmod.html

tun23091204

www.tuenews.de

Es gibt verschiedene Bankkarten. Foto: tünews INTERNATIONAL / Linda Kreuzer
002024

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html