«Невидані дипломи»: Виставка в університеті вшанує пам’ять загиблих в Україні студентів

Виставка «Невидані дипломи» експонується в бібліотеці Тюбінгенського університету до 29 травня. Вона розповідає історії життя 40 українських студентів, які ніколи не закінчать навчання через те, що російське вторгнення забрало їхні життя. Виставка розташована у фоє головного корпусу університетської бібліотеки (Wilhelmstraße 32) на першому поверсі і доступна для відвідування в години роботи бібліотеки: у будні з 8:00 до 00:00 та у вихідні з 10:00 до 22:00. Вхід вільний. Проєкт «Невидані дипломи» був заснований у 2023 році і вже організував 110 виставок у 24 країнах світу.
Організаторами виставки в Тюбінгені є волонтерський проєкт SonnenBlau, який доставляє медичні та гуманітарні вантажі в Україну, українська громада в Тюбінгені, університетська бібліотека, славістичний семінар університету та Інститут східноєвропейських та регіональних досліджень. Виставка покликана нагадати світові, що війна в Україні все ще триває та про ціну, яку платять українці кожного дня виборюючи свою свободу.
Вони проводили свої дні у кампусах, бібліотеках та університетських корпусах. У них були улюблені предмети та ті, вивчення яких вони воліли б уникнути. Найбільшим їхнім страхом було провалити семестр. 24 лютого 2022 року українських студентів спіткала зовсім інша реальність. Аудиторії ВНЗ перетворились на бомбосховища та поле битви. Місце страху заступила сміливість. Дехто так ніколи і не отримає свій диплом через те, що росія позбавила їх життя намагаючись забрати свободу в України», – йдеться на сайті проєкту про виставку.
Сайт проєкту доступний 5 мовами:
https://www.unissueddiplomas.org/

tun24042404

www.tuenews.de

„Unveröffentlichte Diplome“: Ausstellung an der Universität Tübingen. Foto: tuenews INTERNATIONAL / Yana Rudenko.

002383

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html