Німецька стипендіальна програма для дослідників-біженців

Ініціатива Філіпа Шварца для академічних біженців у Німеччині допомагає дослідникам-біженцям, які потребують захисту. Завдяки дворічній стипендії, яку можна продовжити ще на рік, вчені-біженці з усього світу можуть продовжувати свою роботу в німецьких університетах і науково-дослідних установах. Ініціатива є частиною програм Фонду Олександра фон Гумбольдта.
Кандидати повинні мати докторський ступінь або еквівалентну кваліфікацію, статус біженця або доказ вразливого становища. Вони не повинні проживати за межами своєї країни більше ніж п’ять років. Заявка має бути подана через німецький університет або науково-дослідну установу. Таким чином, заявники повинні знайти в бажаній установі особу, яка готова виконати з ними спільний дослідницький проєкт.
Додаткову інформацію можна знайти на сайті:
https://www.humboldt-foundation.de/en/apply/sponsorship-programmes/philipp-schwartz-initiative#h6382
Програма названа на честь Філіпа Шварца (1894-1977), австрійського патологоанатома.
Через свою єврейську віру він втратив професорську посаду у Франкфурті-на-Майні в 1933 році. Він емігрував до Швейцарії та заснував «Надзвичайну асоціацію німецьких вчених за кордоном», яка надавала фінансову та матеріально-технічну підтримку переслідуваним вченим і сприяла еміграції та втечі сотень вчених з націонал-соціалістичної Німеччини. Багато з них, як і сам Шварц, виїхали до Туреччини, де Кемаль Ататюрк реформував університетську систему за західноєвропейським зразком.

tun24041803

www.tuenews.de

Universität Tübingen: Campus Morgenstelle. Foto: tuenews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

002375

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html