Нові правила для дитячих паспортів

Класичний німецький дитячий паспорт поступово скасовується. З 1 січня з’явиться новий електронний паспорт з чіпом. Про це оголосило Федеральне міністерство внутрішніх справ у Берліні. Проте вже виданими дитячими паспортами можна буде користуватися, поки вони не стануть недійсними, йдеться в повідомленні. Однак міністерство звертає увагу на те, що деякі країни вже не приймають продовжені дитячі паспорти. Крім того, деякі країни вже вимагають, щоб паспорт був дійсним від трьох до шести місяців при в’їзді в країну. Інформацію про те, чи визнає конкретна країна призначення дитячий паспорт або продовжений дитячий паспорт, можна знайти на сайті Федерального міністерства закордонних справ (https://www.auswaertiges-amt.de/de/ReiseUndSicherheit/reise-und-sicherheitshinweise).
Заяви на отримання дитячого паспорта нового зразка можна подати у відділі обслуговування громадян міста чи муніципалітету, в якому ви проживаєте.
Однак новий дитячий паспорт коштує дорожче, ніж старий — 37,50 євро замість попередніх 13 євро. Для подорожей у межах ЄС (але не до Великої Британії) також достатньо дитячого посвідчення особи, яке коштує 22,80 євро. Дитячий паспорт дійсний впродовж шести років — але лише за умови, що дитину можна ідентифікувати за фотографією. «Той, хто має паспорт, виданий на немовля, матиме з цим труднощі, якщо дитині вже кілька років і вона виглядає інакше на фотографії в паспорті», — пише асоціація ADAC.

tun23110603

www.tuenews.de

Das Bürgeramt in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001930

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html