Європейські вибори: Другі найбільші демократичні вибори у світі після Індії

Європейські вибори відбуваються кожні п’ять років. Наступні європейські та місцеві вибори в Баден-Вюртемберзі відбудуться в неділю, 9 червня 2024 року.
Європейський Союз (ЄС) складається з 27 країн. Так само як у Німеччині існує Бундестаг, а в кожній федеральній землі Ландтаг, для Європи існує Парламент ЄС.
Європейський парламент складається з депутатів Європарламенту з усіх країн ЄС. Вони представляють народ своїх країн і приймають рішення з важливих питань для всього ЄС, наприклад, щодо захисту навколишнього середовища або прав споживачів. Після виходу Великої Британії кількість депутатів Європарламенту наразі становить 705 осіб. Від Німеччини представлено 96 євродепутатів від 14 різних партій. Вони об’єднують зусилля з депутатами Європарламенту з інших країн, щоб сформувати європейські політичні групи зі схожими цілями. Наразі таких груп налічується сім.
Інформацію про різні партії та їхні цілі можна отримати в особистих бесідах, на інформаційних стендах, у ЗМІ та на вебсайтах партій.
Близько 350 мільйонів людей по всій Європі мають право голосу. Вперше в Німеччині в європейських виборах може взяти участь і молодь. Щоб взяти участь у європейських виборах, виборці повинні відповідати трьом умовам: вони повинні бути не молодше 16 років, мати німецьке посвідчення особи або паспорт і проживати в Німеччині щонайменше три місяці. Голосування відбувається або на виборчій дільниці, або поштою. Відповідні документи для голосування поштою необхідно надіслати заздалегідь. Про те, як це зробити, можна дізнатися з повідомлення про вибори, яке поштою отримує кожна особа, яка має право голосувати.

Symbolbild Wahlen. Foto: tuenews INTERNATIONAL / Linda Kreuzer.

Голосування є таємним. У разі необхідності можна звернутися за допомогою до помічників виборців. Виборці ставлять позначку на бюлетені за певну партію, після чого згинають його і вкидають до виборчої скриньки. При голосуванні поштою виборці заповнюють бюлетень і відправляють його назад у спеціальному червоному конверті для бюлетенів. Важливо відправити бюлетень поштою щонайменше за кілька днів до дня голосування, щоб голоси виборців були підраховані. Однак, бюлетень з усіма документами можна також надіслати до вказаного відділення в неділю до 18:00.
Якщо партія отримує велику кількість голосів, багато членів цієї партії будуть обрані до Європарламенту. Чим більше членів від певної партії представлено в Європарламенті, тим легше їй досягти своїх цілей. На виборах важливий кожен голос.
Після виборів нові депутати Європарламенту приймають рішення про майбутнє Європи. Одним із завдань євродепутатів є прийняття законів.
Більше інформації простою мовою:
https://www.europawahl-bw.de/fileadmin/lpb_hauptportal/pdf/publikationen/wahlen_2024/wahlhilfe_europawahl_2024_bf.pdf
https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/europawahl/2024-wahlzettel-zugelassene-parteien-und-politische-vereinigungen-bw-100.html

tun24043001

www.tuenews.de

Beflaggung vor dem Tübinger Regierungspräsidium. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

002037

002406

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html