Рєстр донорства запрацював онлайн

З березня цього року з’явилася можливість зафіксувати своє рішення «за» чи «проти» донорства органів у центральному реєстрі донорства.
На сайті https://organspende-register.de/erklaerendenportal/ громадяни можуть задокументувати своє ставлення до донорства та вказати, які органи вони хотіли б пожертвувати. Для цього потрібне електронна ідентифікаційна картка та PIN-код. Реєстрація є безоплатною, добровільною і може бути змінена в будь-який час. Кожен, хто реєструється, отримує ідентифікатор підтвердження, щоб змінити або видалити свої записи. Реєстром керує Федеральний інститут лікарських препаратів та медичних приладів (BfArM). Незважаючи на новий реєстр, все ще можна записати свої побажання в картці донора органів або в заповіті.
У Німеччині органи можуть бути вилучені лише в тому випадку, якщо донор дав на це письмову згоду за життя. Якщо рішення не було прийнято, це можуть зробити родичі. Щоб дати згоду на донорство органів, вам має бути щонайменше 16 років.
Попри десятивідсоткове збільшення донорства органів після пандемії коронавірусу, Німеччина все ще відстає від інших європейських країн. За даними Федерального міністерства охорони здоров’я, близько 9 400 осіб у Німеччині наразі чекають на донорський орган. Метою нового реєстру є збільшення кількості донорів органів.
З липня 2024 року акредитовані лікарні зможуть шукати в реєстрі повідомлення про донорство органів, якщо буде встановлено, що потенційний донор помер. З 30 вересня люди, які мають медичне страхування, зможуть зафіксувати у реєстрі своє бажання стати донором органів, використовуючи свою медичну картку. Незважаючи на диджиталізацію, аналогова картка донора органів залишиться дійсною. Більше інформації:
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/presse/pressemitteilungen/organspende-pm-18032024
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/themen/praevention/organspende/faqs
https://www.tagesschau.de/wissen/gesundheit/organspende-organspenderegister-datenbank-100.html

tun24032004

www.tuenews.de

Organspendeausweis. Foto: tuenews INTERNATIONAL / Oula Mahfouz.

002405

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html