Стільникове мовлення: сповіщення про тривогу на мобільний телефон

У разі сильних штормів, повеней, хімічної аварії чи небезпечної великої пожежі з 23 лютого цього року населення попереджатимуть за допомогою стільникового зв’язку. Усі стільникові телефони та смартфони, підключені до радіостільників, отримуватимуть сповіщення у вигляді короткого повідомлення та звукового сигналу. «Не маючи іншого каналу попередження, ми не можемо безпосередньо охопити більше людей», — пише відповідальне Федеральне управління цивільного захисту та допомоги в разі стихійних лих (BBK). Проте подекуди продовжуватимуть вити сирени, містом їздитиме поліція з гучномовцями, а також, попередження надходитимуть через мобільні додатки або по радіо. Стільникове мовлення особливо важливе, коли, наприклад, відключилося живлення і сирени більше не можна ввімкнути. Цей метод вже деякий час існує в інших країнах:
https://www.bbk.bund.de/DE/Warnung-Vorsorge/Warnung-in-Deutschland/So-werden-Sie-gewarnt/Cell-Broadcast/cell-broadcast_node.html
Єдина обов’язкова умова – щоб мобільний телефон був увімкнений і не працював у режимі польоту. Однак попереджувальні повідомлення можна отримати лише на мобільні телефони та смартфони, програмне забезпечення яких оновлено. Дізнатися, які старі пристрої придатні для стільникового мовлення, можна на вебсайті Федерального відомства цивільного захисту та допомоги в разі стихійних лих.
У разі великої катастрофи місцевий аварійно-рятувальний центр, наприклад, центр управління рятувальниками, обирає райони, в яких потрібно попередити людей. На відміну від програм попередження Nina або Katwarn, для того, щоб отримувати сповіщення за допомогою стільникового мовлення, не потрібно завантажувати жодного додатка. Повідомлення стільникового мовлення також містять покликання на Федеральний портал попереджень (https://warnung.bund.de), де можна знайти докладний текст попередження.
Центр консультування споживачів радить користувачам переконатися, що попереджувальне повідомлення справді походить від уповноважених органів і що це не спроба шахрайства. Усі попередження надходять від офіційних органів, які також вказані в повідомленні та містять не більше 500 символів. На відміну від SMS, на такі сповіщення немає можливості відповісти.
Додаткову інформацію, зокрема про те, як активувати або деактивувати сповіщення, можна знайти на вебсайті центру консультацій споживачів:
https://www.verbraucherzentrale.de/wissen/digitale-welt/mobilfunk-und-festnetz/cell- broadcast-neues-warnsystem-fuer-katastrophen-in-deutschland-77578

tun23030803

www.tuenews.de

Auf Rathäusern und Bürgerämtern finden sich heute noch Sirenen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

001794

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html