Телевізійний внесок: багатьом не потрібно платити

Біженці, які живуть у власних чи самостійно орендованих квартирах, отримують листи від служби внесків суспільного мовника. У них, їх просять зареєструватися для оплати внеску за трансляцію (раніше внесок GEZ). Подробиці, про відповідне законодавство Німеччини можна знайти на сайті
www.rundfunkbeitrag.de
Важливо швидко відповісти на лист, тому що є можливість звільнитися від плати, якщо, наприклад, ви отримуєте соціальні виплати.
Шукачі притулку, особи, які мають право на притулок, а також біженці з України, які проживають у Німеччині на підставі §24 Закону про проживання звільнені від плати за мовлення. Про це йдеться в пресрелізі Beitragszentrale. Те саме стосується одержувачів Bürgergeld (раніше Arbeitslosengeld II) та BAföG. Усі шукачі притулку, які проживають у громадському житлі, не повинні платити. Проте ті, хто отримав лист від служби внесків суспільного мовника з проханням сплатити внесок, мають відреагувати на лист. Вони повинні або сплатити, або подати заяву на звільнення від оплати. Біженці, які мають власну квартиру, повинні заповнити та надіслати форму відповіді (можна також онлайн), якщо з ними зв’яжеться служба внесків. Якщо лист не був отриманий, їм краще самостійно звернутися до служби внесків та зареєструвати квартиру – підтверджує на запит співробітник пресслужби. Тоді можна буде звільнитися від оплати внесків. Цю заявку також можна оформити онлайн. Проте всі, хто мають роботу, повинні платити внески.
Плата становить 18,36 євро на місяць і повинна сплачуватися кожною родиною, незалежно від кількості радіоприймачів і телевізорів у квартирі. Плата також збирається, якщо мешканці не слухають радіо та не дивляться телевізор. Ці внески використовуються для фінансування суспільного телебачення, такого як ARD та ZDF, а також радіо SWR. Це робиться для того, щоб вищезазначені ЗМІ вели мовлення незалежно від інтересів держави чи економіки. Внесок стягується один раз на місяць з кожної квартири та не змінюється від кількості мешканців.
https://www.rundfunkbeitrag.de/buergerinnen_und_buerger/formulare/befreiung_oder_ermaessigung_beantragen/index_ger.html
Додаткову інформацію англійською, українською та іншими мовами, можна отримати за покликанням:
https://www.rundfunkbeitrag.de/welcome/ukrainisch/index_ger.html

tun23040502

www.tuenews.de

Beim Fernsehen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.
000814

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html