Своєчасна реєстрація до дитячого садка

Батьки, які хочуть віддати дитину до дитячого садка в Тюбінгені, повинні зареєструвати її туди за шість місяців. Існує єдина централізована процедура реєстрації як для муніципальних, так і для приватних закладів. Центральний відділ реєстрації дітей (ZAK) перевіряє всі реєстрації та зберігає їх у базі даних.
Батьки можуть зареєструвати дитину до дитячого садка онлайн або за допомогою паперової форми. Батьки повинні платити за догляд за дитиною. Сума залежить від тижневої тривалості догляду та доходів батьків. Через нестачу персоналу, з вересня в Тюбінгені буде скорочено години догляду за дітьми. Більшість закладів закриватимуться о 13:15 або 16:30.
Тюбінген приймає тільки тих дітей, які проживають у межах міста. Діти віком від одного року відвідують ясла, а діти від 3 років – дитячий садок. Деякі заклади приймають дітей віком до одного року. Якщо потрібне таке місце, батьки повинні довести необхідність. За наявності медичної довідки про вагітність, діти можуть бути зареєстровані й до пологів.
Основний раунд розподілу місць відбувається в період з березня по травень. За винятком канікул у серпні, діти приймаються цілий рік. Більшість дітей починають відвідувати дитячий садок з вересня по грудень, оскільки багато місць звільняється, коли діти йдуть до школи.
Під час розподілу, батькам може надаватися перевага через їхню роботу або сімейні обставини. Однак вони повинні надати докази цього. Для кожної ситуації в ZAK є спеціальні форми (знайти форми можна за покликанням у кінці тексту). Форми повинні бути підписані та завантажені у відповідне місце в реєстраційній заявці.
Щонайменше за чотири місяці до бажаної дати зарахування дитячий садок зв’яжеться з батьками, щоб повідомити їм чи може прийняти дитину. Сім’я має два тижні на прийняття рішення. Якщо в бажаному закладі немає вільних місць, батьки можуть звернутися до ZAK, який тоді шукатиме альтернативне місце. Навіть якщо батьки хочуть віддати дитину в інший заклад, вони можуть подати заяву на це через ZAK.
З 1 серпня 2013 року законодавчо закріплено право на місце в дитячому садку для дітей віком від одного року.
Більше інформації, форми реєстрації та підтвердження зайнятості:
https://www.tuebingen.de/23418.html
https://www.tuebingen.de/23416.html

tun23042601

www.tuenews.de

Kindergarten in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001972

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html