Канабіс легальний для дорослих

З 1 квітня в Німеччині дозволено курити марихуану повнолітнім – за умови дотримання певних правил. Бундестаг і Бундесрат ухвалили, що в громадських місцях дозволено мати при собі 25 грамів висушеного канабісу. Вдома кожен, хто досяг 18-річного віку, може мати навіть 50 грамів. Куріння також дозволено в громадських місцях, але не ближче ніж за 100 метрів від шкіл, дитячих садків, молодіжних центрів і спортивних споруд. Куріння марихуани також заборонено в пішохідних зонах з 7:00 до 20:00. Молоді, як і раніше, заборонено курити або зберігати марихуану. Торгівля також залишається під забороною. Тому, хто продає наркотичні речовини молодим людям, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років. Як повідомляє Mitteldeutscher Rundfunk (MDR), печиво з гашишем тощо також заборонене.
Дорослим також дозволено вирощувати власні рослини марихуани: зокрема, кожна доросла людина може мати не більше трьох «жіночих» рослин. Однак листя та квіти не можна передавати або продавати. Насіння також можна придбати онлайн у країнах-членах ЄС. Однак вирощування дозволено лише тим, хто проживає в Німеччині впродовж шести місяців. Створення «Cannabis Social Clubs» для вирощування та розповсюдження канабісу серед членів відкладено до червня.
До встановлення нового ліміту, водіння під дією канабісу залишатиметься незаконним. Досі водіння «під кайфом» каралося штрафом, забороною водіння або навіть вилученням водійського посвідчення. За даними Федерального міністерства охорони здоров’я, група експертів наразі працює над встановленням граничної норми.
Детальну інформацію можна знайти на сайті Федерального міністерства охорони здоров’я:
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/themen/cannabis/faq-cannabisgesetz.html

tun24040101

www.tuenews.de

Das Bundeskanzleramt in Berlin. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

000978

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html