Соціальні працівники: перша контактна особа з багатьох питань

Без них прибуття до Німеччини було б ще складнішим, ніж зараз: соціальні працівники спеціалізованої служби для біженців при районному управлінні. Вони є першими контактними особами для людей з усього світу, які шукають притулку в окрузі Тюбінген. У більшості випадків ці люди стають активними за власною ініціативою, коли до округу прибувають багато нових біженців — наприклад, українські біженці в готелі “Конвіта” в Роттенбурзі. Як повідомляє один із працівників, соціальні працівники перебувають там два дні на тиждень, щоб відповісти на запитання біженців. Записатися на зустріч можна також електронною поштою. Розмови у всіх випадках конфіденційні.

Перше, що роблять соціальні працівники — це допомагають людям подати заяву на отримання соціальних виплат, наприклад, від центру зайнятості або органів соціального захисту, якщо йдеться про базові виплати. Вони також пояснюють, як відбувається оформлення дитячої допомоги або реєстрація до дитячого садка. Вони також обізнані щодо мовних курсів. Вони також є тими людьми, до яких слід звертатися, коли йдеться про працевлаштування — хоча вони не можуть самі шукати роботу для біженців або писати заяви. Схожа ситуація і з пошуком житла — соціальні працівники дають поради, але самі не займаються активним пошуком житла.

У спеціалізованій службі для біженців працюють 34 особи у трьох командах, які розподілені між Тюбінгеном, Роттенбургом та околицями, а також долиною Штайнлах. У більшості міст округу вони також є першою контактною особою для тих, хто проживає в подальшому житлі. Лише місто Тюбінген опікується цією групою біженців за допомогою власного персоналу. Це стосується всіх українських біженців, які перебувають у Німеччині понад шість місяців, і всіх шукачів притулку з дозволом на проживання.

Більше інформації, а також адреси можна знайти на сайті районного управління та міста Тюбінген:

https://www.kreis-tuebingen.de/Startseite/landratsamt/fachdienst+for+refugees.html
https://www.tuebingen.de/verwaltung/dienststellen#/F/hilfen_fuer_gefluechtete

tun23051701

www.tuenews.de

Der Fachdienst für Geflüchtete im Tübinger Landratsamt. Foto: tünews INTERNATIONAL / Scheyda Karasu.

001421

 

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html