Дослідження: Коли зміна роботи виправдовує себе

Зміна роботи приносить користь кваліфікованим працівникам. З іншого боку, ті, хто не мають спеціальної підготовки та шукають нову роботу в якості “помічника”, насправді ризикують погіршити своє становище. Працівники, чия нова робота знаходиться в тісно пов’язаній сфері діяльності з минулою роботою, заробляють в середньому на 3 500 євро на рік більше. Про це свідчать дані дослідження Bertelsmann Stiftung “Кращі перспективи при зміні роботи”. “З іншого боку, помічники перебувають у невигідному становищі, – йдеться в дослідженні. “Вони змінюють роботу вдвічі частіше, ніж кваліфіковані працівники, і часто починають працювати на незнайомій для них роботі – здебільшого без можливості просування по службі або перспективи кращої оплати”, – пишуть автори дослідження. Згідно з дослідженням, жінки часто опиняються в гіршому становищі при зміні роботи.
Чоловіки та жінки, які переходять на незнайому для них роботу, часто не можуть використати набуті знання зі старої роботи на новому місці. Це зменшує їхні шанси на просування по кар’єрних сходах, і вони ризикують опинитися на ще гіршій роботі в довгостроковій перспективі. «Помічники часто змінюють роботу», – йдеться в дослідженні. Їм доводиться орієнтуватися на ринку праці відповідно до попиту, а не відповідно до своїх компетенцій. Особливо це стосується мігрантів: 52,7% мігрантів, які змінили роботу, згодом працюють в іншій сфері, порівняно з 47,4% людей без міграційного досвіду.
“Люди без професійної кваліфікації піддаються ризику бути пониженими в посаді при зміні роботи, – йдеться в дослідженні. “Ризик переходу з кваліфікованої професії на допоміжну при зміні роботи для них втричі вищий, ніж для осіб, які працюють за своєю професійною освітою”, – інформує Фонд Бертесманна.
Ситуація загалом гірша для жінок: 13% жінок з професійною освітою, які змінюють роботу, стикаються з кар’єрним спадом, порівняно з 9% чоловіків. Загалом автори дослідження рекомендують усім прагнути здобути професійну кваліфікацію. Якщо це не вдається одразу, часткова кваліфікація є хорошим способом отримати можливості для просування по кар’єрним сходам, кажуть вони.
https://www.bertelsmann-stiftung.de/de/themen/aktuelle-meldungen/2023/juni/aufstieg-und-mehr-geld-so-zahlt-sich-der-jobwechsel-aus-1

tun23061401

www.tuenews.de

Agentur für Arbeit in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.
001955

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html