Археологиня Анна збирає античні монети у новому додатку-грі

З 21 липня 2023 року можна завантажити безоплатний мобільний додаток-гру «Craveler», яка в розважальній формі розповідає про античні ісламські монети з Сирії та Іраку. Головна героїня — молода археологиня Анна Аляска, яка подорожує в минуле на машині часу зі своїм летючим роботом BIB 3000 з 3542 року, щоб шукати монети, наприклад, у стародавній Сирії.
Ігровий процес «Craveler» натхненний відомою грою «Temple Run». Гра дозволяє персонажу, що біжить, долати завалений перешкодами шлях, щоб забрати історичну монету в кінці. У процесі гри передається захопливе враження про те, як міг виглядати стародавній та середньовічний ісламський світ. Історії 30 монет розповідаються і демонструються в історичних ландшафтах з типовими рослинами, тваринами, предметами і будівлями.
Знання передаються в діалогах у формі запитань і відповідей, а згодом запитуються знову. За правильні відповіді передбачені винагороди. Після успішного збору монет, у музеї Анни з’являється виставка монет, яка на початку гри порожня.
З кожним наступним рівнем, нові експонати безперервно наповнюють цей музей.
Гра була розроблена науковцями з Тюбінгена та Чанчуня (Китай) під керівництвом Штефана Крмнічека, тюбінгенського нумізмата та постійного автора tünews INTERNATIONAL, за підтримки гранту від фонду Volkswagen. В останні роки стрімкий технологічний розвиток і пандемія COVID-19 змусили науковців перейти від традиційних медіа до новітніх технологій, таких як мобільні додатки або додатки віртуальної реальності, для передачі знань про культурну спадщину.

tun23071401

www.tuenews.de

Beispielseiten der mobilen App-Spiels “Craveler”. Foto: tünews INTERNATIONAL / Stefan Krmnicek.
002051

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html