Річний звіт про дискримінацію в Німеччині за 2022 рік

У 2022 році до Федерального антидискримінаційного агентства (ADS) у Німеччині надійшло загалом 8 827 запитів на консультації з питань дискримінації. Порівняно з попереднім роком кількість запитів зросла на 14%, а порівняно з 2019 роком — більш ніж удвічі. Про це свідчать дані річного звіту за 2022 рік, який презентувала незалежна федеральна антидискримінаційна уповноважена Ферда Атаман.
З часткою 43% від усіх запитів, люди найчастіше повідомляли про расову дискримінацію. 27% випадків стосувалися дискримінації за ознакою інвалідності, 21% — за ознакою статі. 10% звернень стосувалися дискримінації за віком. 5% звернень стосувалися дискримінації за ознакою релігії, 1% — за ознакою світогляду. 4% звернень стосувалися дискримінації за ознакою сексуальної ідентичності.
«Все більше людей не сприймають дискримінацію. Цифри це чітко показують. Той факт, що люди мають сміливість говорити про дискримінацію і звертатися по допомогу, заслуговує на наше визнання. І це свідчить про те, що серед населення зростає обізнаність про боротьбу з дискримінацією — важлива ознака соціальної зрілості та інтеграції», — сказала Ферда Атаман під час презентації звіту. Вона сказала, що хоче закликати людей не миритися з дискримінацією. Більше людей повинні знати, що дискримінація заборонена.
Більшість людей, які звернулися за консультацією, зазнали дискримінації на ринку праці (27%). Загалом 25% людей зазнавали дискримінації у повсякденні, наприклад, під час пошуку квартири, а також під час відвідування ресторану, здійснення покупок, поїздок в автобусі чи поїзді. Ринок праці та повсякдення це сфери, в яких застосовується Загальний закон про рівне ставлення (AGG), що забороняє дискримінацію. Люди часто стикаються з нерівним ставленням у сферах життя, які не захищені AGG, наприклад, у державних установах та органах влади, у судовій системі, освіті та поліції. «Тут також має бути запроваджений ефективний захист від дискримінації», — сказала Атаман, розраховуючи на реформу AGG, передбачену коаліційною угодою.
Загальний закон про рівне ставлення (AGG) був прийнятий у 2006 році і спрямований на «запобігання та ліквідацію дискримінації за ознаками раси або етнічного походження, статі, релігії або переконань, інвалідності, віку або сексуальної орієнтації». Федеральне антидискримінаційне агентство (ADS), як незалежна установа в складі Федерального міністерства у справах сім’ї підтримує і консультує людей, які зазнали дискримінації.
З командою Федерального антидискримінаційного агентства можна зв’язатися за телефоном 0800 546 546 5 з понеділка по четвер, з 9:00 до 15:00. З конкретними юридичними питаннями та за первинною юридичною консультацією можна також звернутися безпосередньо до команди консультантів ADS через контактну форму: Antidiskriminierungsstelle – Kontaktformular.
Повний річний звіт: Antidiskriminierungsstelle – Aktuelle Meldungen – Jahresbericht 2022

tun23063001

www.tuenews.de

Das Bundeskanzleramt in Berlin. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.
000979

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html