Дітям заборонено користуватися електросамокатами

На електросамокатах можуть їздити тільки діти старше 14 років. Це регулюється постановою про мініатюрні електромобілі. Дітям віком до 14 років також заборонено використовувати  невеликі самокати, які можуть рухатися зі швидкістю до 20 км/год.
Дуже важливо переконатися, що електросамокат має дозвіл на експлуатацію. Перелік затверджених моделей можна знайти, наприклад, на вебсайті ADAC: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/elektromobilitaet/elektrofahrzeuge/e-scooter/. Оскільки електросамокати вважаються транспортними засобами, користувачу необхідно мати страхування цивільної-правової відповідальності. Про наявність страховки свідчить спеціальна наклейка, яка прикріплюється до самоката. Той, кого спіймають за керуванням самоката без страховки, повинен сплатити штраф у розмірі 70 євро. Ті ж правила, що застосовуються до електросамокатів, поширюються і на Сегвей. У більшості компаній самокати можна взяти напрокат лише з 18 років.
На самокаті особа повинна їхати по велодоріжці, якщо вона є. Заборонено рух транспортних засобів на пішохідних зонах та тротуарах. Водійське посвідчення та шолом не є обов’язковими, але настійно рекомендуються. Заборонено перевозити людей або предмети на підніжці. Будьте обережні з алкоголем: як і у випадку з автомобілем, обмеження в 0,5 проміле алкоголю поширюється і на скутер — але тільки з 21 року. До 21 року взагалі не дозволяється вживати алкоголь під час користування електросамокатом. Звичайні правила щодо штрафів застосовуються і в інших аспектах: так, за проїзд на червоне світло загрожує від 60 до 180 євро штрафу.
https://bmdv.bund.de/SharedDocs/DE/Artikel/StV/Strassenverkehr/elektrokleinstfahrzeuge-verordnung-faq.html
tun23052403

www.tuenews.de

E-Scooter dienen heutzutage als schnelles Fortbewegungsmittel. Foto: tünews INTERNATIONAL / Linda Kreuzer
002033

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html