Шість днів страйку на залізниці

Через страйк залізничників багато поїздів не курсуватимуть впродовж шести днів, починаючи з середи. Про це повідомила профспілка машиністів GDL. Оскільки члени профспілки незадоволені пропозицією Deutsche Bahn у поточній суперечці щодо заробітної плати, вони закликали до нового раунду страйків. Зокрема, це стосується періоду з середи, 24 січня, з 02:00 ночі до понеділка, 29 січня, до 18:00 години вечора. Вантажний транспорт страйкує вже з вечора вівторка. Залізниця хоче запровадити екстрений графік руху. Актуальну інформацію можна знайти на сайті залізниці www.bahn.de та в додатку DB Navigator.
Неможливо точно передбачити, які саме потяги будуть скасовані. Наприклад, потяги SWEG, сполученням між Зігмарінгеном і Штутгартом не будуть скасовані, оскільки поточна суперечка щодо заробітної плати не впливає на компанію. Однак SWEG зазначає, що все ще можуть бути скасування, якщо диспетчери DB, які страйкують, не дозволять поїздам курсувати взагалі.
Deutsche Bahn (DB) зазначає, що пасажири, які бажають відкласти свою подорож через страйк, можуть використати свій квиток пізніше – або скористатись ним в понеділок чи вівторок. Права пасажирів Deutsche Bahn продовжують діяти: якщо ваш потяг запізнюється більш ніж на одну годину, ви можете отримати відшкодування у розмірі 25 відсотків від вартості квитка. Починаючи з двох годин, можна претендувати на відшкодування половини вартості квитка.
GDL оголошує страйк вже вчетверте за час конфлікту, що триває. Профспілка вимагає скорочення робочого тижня з 38 до 35 годин з повною компенсацією заробітної плати. Залізнична компанія це відкидає. Нещодавно вона запропонувала скоротити робочий час до 37 годин на тиждень з 2026 року з повною компенсацією заробітної плати. Ті, хто продовжить працювати 38 годин, повинні натомість отримати підвищення заробітної плати. GDL відхилила це як «фіктивну пропозицію».

tun24012202

www.tuenews.de

Bahnschienen um Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL/ Theresa Melnyk.

001576

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html