Ліки тепер за електронним рецептом

Старий рожевий рецепт з кабінету лікаря дожив свій вік: на початку нового року його замінив електронний рецепт. Люди, які мають державне медичне страхування, можуть просто піти до найближчої аптеки зі своєю страховою карткою та отримати ліки, призначені лікарем. Правила співоплати не змінюються. Електронним рецептом також можна користуватися в інтернет-аптеках. Додаткову інформацію можна знайти на сайті Федерального міністерства охорони здоров’я:
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/e-rezept
У кабінеті лікаря електронний рецепт створюється в цифровому вигляді, підписується і зберігається в центральній системі. В аптеці пацієнту потрібно лише вставити свою електронну медичну картку в термінал. PIN-код не потрібен. Однак є також можливість роздрукувати рецепт або зберегти його в додатку для електронних рецептів. Наразі е-рецепт діє тільки на ті ліки, що відпускаються за рецептом. Оскільки е-рецепт можна використати лише один раз, він вважається захищеним від підробки. Невикористані рецепти автоматично видаляються через десять днів після закінчення терміну їх дії. Вони дійсні впродовж 28 днів.
Для пацієнтів, які приймають одні й ті ж ліки впродовж тривалого періоду часу, електронний рецепт має перевагу в тому, що їм не потрібно знову відвідувати кабінет лікаря впродовж кварталу, щоб отримати повторний рецепт. Його можна замовити телефоном або електронною поштою. Лікарі також можуть виписувати електронні рецепти після відеоконсультацій. Однак на початку кожного кварталу пацієнти все одно повинні сканувати свою картку медичного страхування у кабінеті лікаря. За даними Міністерства охорони здоров’я, є ще одна перевага електронного рецепта: ризик побічних ефектів можна легше оцінити, оскільки зазначаються всі виписані ліки.

tun23122702

www.tuenews.de

Bei Arztrezepten haben unterschiedliche Farben unterschiedliche Bedeutungen. Foto: WikimediaCommons.

001579

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html