Дедалі більше біженців працюють за професійною кваліфікацією 

Ситуація біженців на німецькому ринку праці суттєво змінилася між 2016 і 2020 роками. У 2020 році 55% чоловіків-біженців мали роботу. Чотирма роками раніше цей показник становив лише 16%. Спочатку працівники починали з некваліфікованої роботи. Однак до 2020 року третина чоловіків у віці від 18 до 65 років стали кваліфікованими працівниками (з кількома роками навчання або аналогічною кваліфікацією). Такими є результати дослідження, проведеного Німецьким інститутом економічних досліджень (DIW) та Бамберзьким університетом.
Частка жінок-біженок, які працюють, також зросла – з 6% у 2016 році до 17% у 2020 році. Жінки-біженки також все частіше працюють на спеціалізованих робочих місцях. Серед факторів, що сприяють кращим можливостям на ринку праці, автори дослідження називають: професійну кваліфікацію, здобуту за кордоном, вивчення німецької мови та отримання німецької освіти.
Друге дослідження показує: якщо обидва партнери працюють, чоловіки значно більше піклуються про дітей і хатню роботу. Жінки в такому випадку є не лише більш фінансово забезпеченими, але й більш рівноправними. На думку дослідників, цей ефект, очевидно, навіть більш виражений серед біженців, ніж серед інших пар.
Їхній висновок на тему дефіциту кваліфікації: компаніям слід краще використовувати потенціал біженців. Однак дослідники назвали низку передумов для цього. Окрім достатньої кваліфікації, а також навчання та підвищення кваліфікації, важливо полегшити визнання професійної кваліфікації та забезпечити достатню кількість місць для догляду за дітьми.
Дивитися:
https://www.diw.de/de/diw_01.c.886519.de/gefluechtete_in_deutschland_immer_haeufiger_erwerbstaetig_____auch_als_fachkraefte.html#:~:text=Die%20Erwerbsbeteiligung%20der%20betrachteten%20Geflüchteten,von%20sechs%20auf%2017%20Prozent

tun23113001

www.tuenews.de

Die Agenur für Arbeit in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian

002228

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html