Обов’язкова вакцинація від кору: Відмовникам загрожує штраф

Батькам, які відправляють своїх дітей до школи без щеплення від кору або які не перехворіли на кір, загрожує штраф у розмірі 200 євро в окрузі Тюбінген. Це підтвердила прессекретар районного управління на запит tuenews INTERNATIONAL. «Наразі ми перебуваємо в процесі ініціювання першої справи про накладення штрафу», – каже прессекретарка Мартіна Гізетті. Наразі в усьому окрузі все ще залишається 268 відкритих справ. Проте більшість із 1351 повідомлень до управління охорони здоров’я, які надійшли з дитячих садків, шкіл, медичних установ чи колективних закладів було з’ясовано.
Передумовою для цього є Закон про захист від кору, який діє в Німеччині з 2020 року (tuenews повідомляє: tun22092806). Він передбачає, що для відвідування дитячих садків, ясел або шкіл діти повинні мати щеплення від цієї інфекційної хвороби. Є виняток для тих, хто може довести, що вони вже перехворіли на кір, і для тих, хто не може бути вакцинований за медичними показаннями. Вимога вакцинації також поширюється на вчителів, вихователів, медичний персонал або нянь, які народилися після 1970 року. Біженці, які проживають у місцях колективного проживання, також повинні надати підтвердження щеплення від кору через чотири тижні, згідно з вимогами Федерального міністерства охорони здоров’я.
Однак діти та молодь можуть ходити до школи, навіть якщо вони не були щеплені. Це пов’язано з тим, що обов’язкове відвідування школи має пріоритет. Однак батьки отримають лист від школи та департаменту охорони здоров’я, в якому буде вказано, що вони не мають щеплень. Якщо до школи не надано жодних доказів або адміністрація має сумніви, школа повинна повідомити про це департамент охорони здоров’я відповідно до Закону про захист від інфекцій. Відділ охорони здоров’я проведе перевірку і попросить батьків у письмовій формі надати докази захисту від кору. Якщо батьки не відреагують, їм нагадають про це ще раз. «У разі необхідності батьки також можуть звернутися до відділу охорони здоров’я за консультацією щодо вакцинації», – каже Мартіна Ґізетті. Це було використано, коли молоді люди були в тому віці, коли вони могли самі вирішити, чи хочуть вони вакцинуватися. Якщо батьки все ще не реагують, вони отримують ще один лист, в якому їх інформують конкретно про штраф. Після цього вони можуть знову висловити свою позицію. Але це вже коштує грошей.
Кір – одне з найбільш заразних інфекційних захворювань. У найгіршому випадку він може призвести до потенційно смертельного енцефаліту. Вакцинація забезпечує найкращий захист від хвороби та забезпечує імунітет на все життя. Батьки повинні надати підтвердження вакцинації дітей віком від одного року до того, як їх запишуть до дитячого садка. Згідно з вимогами Федерального міністерства охорони здоров’я, діти старше двох років повинні бути щеплені від кору двічі. Це також стосується учнів та персоналу, який працює в цих закладах. Суперечка навколо Закону про захист від кору зараз також розглядається в судах. Нещодавно вищий адміністративний суд землі Берлін-Бранденбург підтвердив вимогу про обов’язкове щеплення від кору. Як повідомляє газета Ärzteblatt, це також дозволить накладати штрафи.

tun24022802

www.tuenews.de

Mit Impfstoff befüllte Spritzen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

000429

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html