Навчання: Іспит з німецької мови перед університетом

Біженці, як правило, можуть навчатися в Німеччині. Зокрема, хороші шанси мають ті, хто отримав притулок або має інший безпечний статус перебування. «До вас застосовуються ті ж умови, що й до інших іноземних потенційних студентів», – йдеться на сайті Федерального міністерства освіти та досліджень:
https://www.study-in-germany.de/de/studium-planen/besondere-lebensumstaende/studienangebote-fuer-gefluechtete/
Там також можна знайти багато іншої інформації.
Якщо мігранти хочуть навчатися в німецькому університеті, вони, як правило, повинні довести, що добре володіють німецькою мовою. Однак бувають і винятки. Якщо ви добре володієте англійською мовою, ви можете вступити на міжнародну дипломну програму або на спеціальні англомовні курси післядипломної освіти. Знання німецької мови також не є обов’язковим для вступу на програми, що тривають один-два семестри. Якщо ви хочете навчатися в Німеччині, вам завжди слід звертатися за порадою до найближчого університету. У кожному університеті є відділ, відповідальний за іноземних студентів.
Якщо знання німецької мови є обов’язковою умовою для обраної навчальної програми, це має бути підтверджено визнаними іспитами. Це передбачено постановою міністрів освіти і культури та ректорів університетів. Як зазначено на сайті Постійної конференції міністрів освіти та культури, до них, окрім німецького мовного диплома (другий рівень DSDII) та тесту з німецької мови для вступу до університету (DSH), належить також тест з німецької мови як іноземної (TestDaF):
https://www.kmk.org/themen/deutsches-sprachdiplom-dsd/deutsche-sprachkenntnisse-fuer-den-hochschulzugang.html
Багато університетів пропонують тест з німецької мови DSH для вступу до університету. Дати тестування можна дізнатися у міжнародному відділі обраного вами університету. Мовний тест TestDaF також можна скласти з-за кордону, він доступний у більш ніж 100 країнах у паперовій та електронній формі. На сайті TestDaF( https://www.testdaf.de/de/) ви можете знайти місця та дати проведення тесту, а також інформацію про структуру тесту та варіанти підготовки до нього.
У наступних випадках мовні тести абітурієнтам не потрібні: вони отримали шкільний атестат (Abitur) в німецькій гімназії; вони мають новий Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom; вони склали іспит telc Deutsch C1 Hochschule.
Абітурієнти з країн, що не входять до ЄС, також повинні перевірити, чи визнається їхній вступ до університету. Якщо це не так, то можна отримати право на вступ до університету, склавши іспит на спеціальних підготовчих курсах.
Додаткова інформація про умови вступу до університетів:
https://studieren.de/auslaendische-studierende.0.html
На сайті німецької служби академічних обмінів також можна знайти багато інформації про навчальні програми в Німеччині:
https://www2.daad.de/deutschland/studienangebote/international-programmes/en/

tun24020101

www.tuenews.de

Eberhard Karls Universität Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001062

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html