Центр зайнятості: Виїжджати тільки з дозволу

Хоча клієнти центру зайнятості (Jobcenter) не мають права на «відпустку», вони можуть виїжджати максимум на три тижні на рік, не втрачаючи при цьому права на допомогу від центру зайнятості. Однак це стосується лише тих випадків, коли центр зайнятості заздалегідь схвалив таку відсутність.
Це означає, що кожен, хто отримує допомогу і хоче подорожувати в період безробіття, повинен заздалегідь повідомити про це центр зайнятості і отримати його дозвіл. Якщо центр зайнятості дав дозвіл, то допомога продовжує виплачуватися протягом цього періоду. Медичне страхування також буде дійсним. Якщо ви отримуєте дохід громадянина і відсутні більше трьох тижнів, ви, як правило, втрачаєте право на допомогу і більше не підлягаєте медичному страхуванню за кошт держави. Те ж саме стосується тих, хто подорожує без дозволу.
Ситуація дещо відрізняється для одержувачів допомоги по безробіттю від Bundesagentur für Arbeit: “Агенство з працевлаштування може схвалити відсутність протягом максимум шести тижнів поспіль”, згідно з його інформаційним брошурою “Що потрібно знати про переїзд і подорожі”. Детальну інформацію можна знайти за посиланням:
https://www.arbeitsagentur.de/datei/merkblatt-umzug-reisen_ba035665.pdf
Але і тут відсутність потрібно узгоджувати заздалегідь. І гроші виплачуються максимум за три тижні.
Торстен Небе, прес-секретар центру зайнятості Ройтлінгену, пояснює причини таких правил на запитання tuenews INTERNATIONAL: “Щоб допомогти нашим клієнтам якомога швидше знайти нову роботу або навчання, ми пропонуємо їм різні варіанти. Для цього ми повинні мати можливість зв’язатися з ними в робочі дні. Наприклад, вони повинні мати можливість якнайшвидше прийти на робоче місце для проходження співбесіди. Наші клієнти повинні звертатися до нас за порадою і уточнювати, що їм потрібно врахувати в разі відсутності. Це допоможе їм уникнути фінансових труднощів”, — пояснює Небе.
Кожен, хто планує поїздку, може також подати заявку на отримання дозволу онлайн через електронний кабінет в своєму обліковому записі на jobcenter.digital.

tun24042901

www.tuenews.de

Das Jobcenter in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

002148

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html