Інформація про систему освіти для новоприбулих

Як працює дитячий садок? Яким вимогам повинна відповідати моя дитина для того, щоб його відвідувати? Як правильно вибрати школу для моєї дитини? Де можна здобути професійну освіту? Ці та багато інших питань часто ставлять новоприбулі в Німеччину батьки. Проєкт “frEi – рання інтеграція новоприбулих батьків” має на меті допомогти сім’ям, які прибули до Баден-Вюртембергу, ознайомитися з системою освіти. Він покликаний надати їм зрозумілу інформацію, яка відповідає їхнім потребам.
На сайті проєкту батьки можуть знайти низку багатомовних відеороликів та інформаційних брошур. Вони пояснюють систему освіти від дитячого садка до окремих типів шкіл та професійної освіти. Проєкт також пропонує безоплатні семінари та навчальні курси з питань освіти для батьків та спеціалістів з інтеграції, а також вчителів та працівників освіти, які контактують з батьками нових іммігрантів.
Проєкт був започаткований спільно з некомерційною організацією Elternstiftung Baden-Württemberg та Міністерством культури, молоді та спорту. Його мета — сприяти інтеграції новоприбулих сімей та досягненню більш рівних можливостей у системі освіти для дітей та молоді.
Вебсайт проєкту доступний дванадцятьма мовами:
https://www.wegweiser-bw.de/uk/

tun24061801

www.tuenews.de

Eine Schule in Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001475

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html