Все більше іноземних кваліфікацій визнаються

У Німеччині визнають дедалі більше іноземних професійних кваліфікацій. Про це свідчить аналіз, проведений організацією Mediendienst Integration. У 2022 році було повністю або частково схвалено 54 300 заявок — на одинадцять відсотків більше, ніж у попередньому році. Найбільше визнано документів з країн ЄС (11 800), за ними йдуть інші європейські країни (10 900). Кількість визнаних кваліфікацій з Сирії (3 100) поступається Туреччині (3 600). За даними Mediendienst Integration, з 2019 по 2022 рік кількість заявок зросла майже вдвічі. Дані були зібрані Федеральним статистичним управлінням.
Три з чотирьох заявок надходять від людей, які хочуть працювати у сфері охорони здоров’я. Значно рідше зустрічаються заявки у сферах мехатроніки, енергетики та електротехніки. Це пов’язано з тим, що не всі професійні сфери в Німеччині вимагають наявності ліцензії. Однак це є обов’язковою умовою для роботи лікарем або вчителем. Для цього існує федеральний закон про визнання, який також стосується, наприклад, медсестер. Для інших професій, наприклад, вихователів дитячих садків, діють державні регулювання. Однак для роботи у сфері роздрібної торгівлі та багатьох інших професіях можна подати заяву безпосередньо в компанію.
Визнання кваліфікації з колишньої країни проживання часто забирає багато часу, особливо у біженців. Мережа IQ “Інтеграція через кваліфікацію” надає допомогу через свої консультаційні центри:
https://www.netzwerk-iq.de/angebote/eingewanderte
Там також можна дізнатися, які правила застосовуються до окремих професій, скільки коштує визнання і скільки часу займає процес.

tun24062609

www.tuenews.de

Eberhard Karls Universität Tübingen. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.
001062

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html