Дискримінація ставить під загрозу демократію

Дедалі більше людей звертаються до Федерального антидискримінаційного агентства, щоб повідомити про дискримінацію. У 2023 році постраждали 10 772 особи – на 22 відсотки більше, ніж у попередньому році. Більшість запитів, близько 3 400, стосувалися расової дискримінації. Це становило 41% від усіх звернень до консультативної групи (2022: 43%). Експерти Антидискримінаційного бюро можуть надати інформацію, серед іншого, про правові можливості.
«Настрої «іноземців геть» і зневага до людства стали нормальними» – сказала Ферда Атаман на презентації щорічного звіту в Берліні. Атаман є незалежним федеральним уповноваженим з питань боротьби з дискримінацією. Вона попередила, що дискримінація ставить під загрозу демократію та верховенство права в Німеччині. Тому вона закликала федеральний уряд вжити «рішучих заходів проти повсякденної ненависті та расизму».
Багато людей, які звернулися до агенції за порадою, зазнали дискримінації на роботі. Про це надійшло 2600 запитів – третина всіх випадків. Однак Антидискримінаційне агентство також отримувало повідомлення про дискримінацію на ринку житла, в державних установах та органах влади, а також у поліції та судовій системі та скарги на дискримінацію в громадських місцях та під час дозвілля. Цифри в щорічному звіті показують лише тенденцію. Про багато випадків не повідомляється, пише Атаман у передмові до щорічного звіту.
Експерти Антидискримінаційного агентства консультують і підтримують тих, хто постраждав від дискримінації, на основі Загального закону про рівне ставлення. Цей закон від 2006 року спрямований на захист від дискримінації за расовою ознакою або за ознакою етнічного походження, статі, релігії чи переконань, інвалідності, віку або сексуальної орієнтації.
Інформація про Антидискримінаційне агентство, його завдання, правову базу та контактні дані також доступі на сайті:
https://www.antidiskriminierungsstelle.de/DE/startseite/startseite-node.html

tun24062601

www.tuenews.de

Das Reichstagsgebäude in Berlin. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

001912

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html