Допомога у разі втрати документів, грошей чи банківських карток

У разі втрати гаманця або сумки, слід негайно вжити заходів, щоб запобігти використанню злочинцями банківської картки для здійснення покупок або неправомірного використання ідентифікаційних карток. Незалежно від того, були речі загублені чи викрадені – бажано повідомити про втрату поліції. Також, може допомогти звернення до бюро знахідок. З бюро знахідок у Тюбінгені, можна зв’язатися за телефоном 0 70 71/204 20 20 або за електронною поштою buergerdienste@tuebingen.de.
Банківська картка: щоб запобігти використанню банківської картки злодієм, її слід негайно заблокувати. У Німеччині це можна зробити, зателефонувавши за номером 116 116. Якщо дзвінок здійснюється з-за кордону, перед номером потрібно ввести код країни – 0049 116 116. Також можна зв’язатися зі своїм банком, щоб заблокувати картку. У всіх випадках для блокування картки необхідно надати IBAN. Його можна знайти у виписках з рахунку або в додатку онлайн-банкінгу. Нові кредитні або дебетові картки можна оформити в офісі банку. Якщо згодом банківські картки будуть знайдені, деякі з них можна буде розблокувати.
Документи: у разі втрати ID-картки або водійського посвідчення необхідно повідомити відповідний орган і заблокувати функцію електронної ідентифікації. Також слід заблокувати картку медичного страхування. Для цього, зазвичай, достатньо зателефонувати на гарячу лінію компанії медичного страхування. Подати заяву на нове посвідчення особи або водійське посвідчення можна у відповідних органах влади – Bürgeramt відповідає за посвідчення особи, Landratsamt – за водійське посвідчення. В обох випадках потрібна біометрична фотографія на паспорт. При оформленні ID-картки або посвідчення водія, людина повинна ідентифікувати себе іншим документом, що посвідчує особу, тобто паспортом, свідоцтвом про народження чи свідоцтвом про шлюб. За видачу нових документів зазвичай стягується комісія.
Дзвінок в бюро знахідок також може бути корисним, адже цілком можливо, що людина, яка знайшла гаманець, віднесла його до бюро. Але краще зачекати кілька днів, перш ніж зв’язуватися з місцевим бюро знахідок. Адже зазвичай процес здачі та реєстрація знайденої речі займає деякий час. Відповідно до закону, особа, яка знайшла річ, має право на винагороду за всі речі, вартість яких перевищує 10 євро. Якщо вартість речей становить до 500 євро, винагорода людини, яка їх знайшла становить п’ять відсотків. У разі вартості речей 500 євро або більше, власник має заплатити три відсотки тому, хто знайшов його речі. Якщо людина знайшла щось у громадському транспорті чи в установах, діють інакші правила. Гонорар вдвічі нижчий, ніж зазвичай, і має сплачуватися у разі вартості речей понад 50 євро.
Всі, хто залишив щось у міському автобусі Тюбінгена, можуть звернутися до диспетчерського центру TüBus (Düsseldorfer Straße 8) наступного дня. Графік роботи центру: з 8:00 до 12:00 з понеділка по п’ятницю та з 13:30 до 15:30 з понеділка по четвер. Контактний номер телефону: 0 70 71/1 57 48 98, адреса електронної пошти: fundsachen.tuebus@swtue.de. Є декілька винятків для автобусних ліній під номером 18 та 19. Автобусна лінія 18, обслуговується компанією Omnibus Groß (0 74 72/9 82 00), а за лінію 19, відповідає RAB (0 70 71/7 99 80).
Щоб уникнути втрати або крадіжки гаманця, краще носити його, наприклад, у внутрішній кишені сумки або куртки, що закривається. Розкладаючи готівку, документи та банківські картки в різні внутрішні кишені, особа ускладнює роботу кишеньковим злодіям. Сумку або рюкзак у багатолюдних місцях краще тримати перед собою, ніж за спиною.

tun23010901

www.tuenews.de

Im Tübinger Bürgeramt ist auch das Fündbüro. Foto: tünews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

001844

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html