Для всіх до 28 років: До Франції безоплатно з Deutschlandticket

Якщо вам менше ніж 28 років і у вас є Deutschlandticket, ви можете безоплатно подорожувати до Франції в липні та серпні – навіть до Парижа. Про це повідомляє Міністерство транспорту землі Баден-Вюртемберг. Пропозиція поширюється на регіони Гранд-Ест, тобто Ельзас, Лотарингію та Шампань-Арденни. Обов’язковою умовою є проживання в Баден-Вюртемберзі, Рейнланд-Пфальці або Саарі. Пропозиція також поширюється на Junge-Leute-Ticket SL та D-Ticket Jugend/BW. Натомість молоді французи можуть безоплатно подорожувати трьома німецькими федеральними землями зі своїм проїзним Jeune/Grand/Grenzenlos.
Однак, можна користуватися лише французькими місцевими поїздами TER (Trains Express Regional) та автобусами Car TER Fluo. Пропозиція не поширюється на швидкісні поїзди TGV зі Штутгарта до Парижа та на місцевий транспорт. Завжди потрібно мати при собі документ, що підтверджує місце проживання.
Проїзний квиток Deutschlandticket коштує 49 євро на місяць і дозволяє користуватися місцевими поїздами та багатьма автобусами по всій Німеччині. Місто Тюбінген знизило ціну квитка до 34 євро. Власники KreisBonusCard (KBC), які проживають у Тюбінгені, можуть замовити пільговий Deutschlandticket з лютого цього року. Квиток коштує 15 євро для дорослих. З березня учні шкіл, стажери та волонтери, які проживають у Тюбінгені, можуть замовити пільговий квиток Deutschlandticket Jugend-BW за 10 євро за допомогою KreisBonusCard. Подробиці можна знайти в повідомленні tun24020301.
На деяких маршрутах у Франції бронювання є обов’язковим: це стосується поїздів між Страсбургом та Парижем, а також станції Gare de l’Est у Парижі. Бронювання є безоплатним і доступне через SNCF Connect.
Інформація про розклад доступна через SNCF Connect (німецькою мовою), www.bahn.de та на платформі bwegt.

tun24062602

www.tuenews.de

Verwaiste Gleisanlagen während eines Bahnstreiks. Foto: tuenews INTERNATIONAL / Martin Klaus.

002333

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html