«Гроші громадянина» набувають чинності з початку року

З 1-го січня 2023 року «Гроші громадянина» замінять попередню допомогу з безробіття II (Hartz IV) – ухвалили Бундестаг і Бундесрат. Це означає, що з січня самотній дорослий отримуватиме 502 євро на місяць – на 53 євро більше, ніж раніше. Діти та молодь теж отримають підвищення виплат. Нову заявку подавати не потрібно – ті, хто отримував виплати від центру зайнятості, автоматично отримуватимуть збільшену допомогу.
Мета полягає в тому, щоб дати змогу зосередитися на пошуку роботи або продовженні навчання тим, хто цього потребує. У перші дванадцять місяців фактичні витрати на опалення та житло будуть покриті державою, навіть якщо житло більше за розміри стандартів центру зайнятості чи соціальної служби. Витрати на опалення будуть покриті лише «до розумної суми» – зазначено в пресрелізі федерального уряду.
Крім того, громадяни можуть не витрачати, та надалі зберігати свої заощадження впродовж року, якщо вони менше ніж 40 000 євро.
З 1-го липня 2023 року збільшуються розміри неоподатковуваного мінімуму додаткового заробітку осіб, які працюють за наймом, а також доходів учнів та студентів.
Тим, хто не відвідує назначені зустрічі в центрі зайнятості слід очікувати зниження грошової допомоги – перше порушення обов’язку зменшує базовий дохід на десять відсотків на один місяць, друге – на 20 відсотків на два місяці, третє – на 30 відсотків на три місяці. Зниження грошової допомоги може не застосовуватися, якщо це призводить до великих труднощів у конкретному окремому випадку.
У федеральному бюджеті на наступний рік закладено близько 44 мільярдів євро на «Гроші громадян».
Додаткова інформація:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/aktuelles/weg-frei-fuer-buergergeld-2124684
Там також можна знайти покликання на сторінку Федерального міністерства праці з розгорнутими відповідями на поширені запитання.

tun22112203

www.tuenews.de

Im Reichstagsgebäude in Berlin tagt der deutsche Bundestag. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

000829

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html