Від редакції: Річниця війни

Війни, конфлікти та стихійні лиха часто торкаються особисто членів редакції tünews INTERNATIONAL. Так було з моменту запуску нашого медіапроєкту у 2015 році, особливо для членів редакції з Сирії та Афганістану. Це знову повторилось 24 лютого 2022 року, коли Росія розгорнула війну проти України.
19 липня 2022 року на tünews INTERNATIONAL з’явилися перші новини українською мовою. До нашої редакції приєдналися дві жінки-біженки з України. Вони майже щодня спілкуються зі своїми друзями та родичами, які залишилися на їх батьківщині. На сьогодні ми опублікували 120 новин українською мовою. Ми щодня запитуємо себе та наших колег з України, яка інформація може допомогти українцям у повсякденному житті в Німеччині. Українські члени редакції називають важливі теми для українців, а журналістські тренери допомагають їм досліджувати їх, та редагувати їхні тексти.
Коли серед зими російські військові атакують енергетичну інфраструктуру в Україні, колеги розповідають нам, як за мінусових температур у квартирах  їх дідусів, бабусь, тіток, племінників та друзів не працює опалення та світло. Ми чуємо не тільки абстрактно про загиблих солдат, шкільних друзів, однокурсників чи про мирних жертв серед рідних. І ми бачимо, з якою сміливістю та відданістю біженці з України приймають своє життя в новій країні, як вони вивчають німецьку мову, дають змогу здобути освіту своїм дітям. Майже «розриваються» між дитсадком, початковою школою, роботою та мовними курсами. Ми захоплюємося, як ті, хто в Німеччині живуть на прожитковий мінімум, пакують посилки з теплим одягом і відправляють допомогу додому.
Наразі понад мільйон людей з України шукають захисту в Німеччині. Ми, в tünews INTERNATIONAL, хочемо підтримати українців інформацією їхньою мовою, яка допоможе їм у повсякденному житті.

tun23022301

www.tuenews.de

Kriegsgebiet in der Ukranine. Zerstörte Gebäude. Foto: tünews INTERNATIONAL/ Yana Rudenko.
001600

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html