Гранти для стартапів

Біженці, які зареєстровані в центрі зайнятості, можуть отримати фінансову підтримку від агенції з працевлаштування на відкриття власної справи. Проте, чи можливі субсидії через агентство зайнятості і які саме субсидії, можна з’ясувати лише в конкретних окремих випадках на консультації з відповідальним посередником. Консультанти також пояснять, яким вимогам мають відповідати заявники, щоб мати шанс отримати фінансування.
Першим вирішальним фактором є те, отримує потенційний засновник підприємства допомогу по безробіттю чи громадянську допомогу (Bürgergeld).
Центр зайнятості відповідає за одержувачів Bürgergeld (колишнього ALG II). У цьому випадку є можливість отримати «вступну надбавку».
https://www.sozialgesetzbuch-sgb.de/sgbii/16c.html
Грант становить максимум 5000 євро і виплачується максимум на два роки. Передумовою є те, що проєкт, як очікується, принесе достатньо грошей, щоб особа стала незалежної від допомоги громадянина або принаймні зменшила залежність. Крім того, існують інші можливості фінансування, якщо проєкт уже запущено. Агенція з працевлаштування також може підтримати відкриття бізнесу кредитами чи грантами – наприклад, на оренду приміщення чи придбання комп’ютерів.
https://www.arbeitsagentur.de/arbeitslos-arbeit-finden/buergergeld/arbeit-finden/existenzgruendung
Кожен, хто раніше працював, а зараз отримує допомогу по безробіттю, може подати заявку в агенцію з працевлаштування на отримання субсидії на відкриття власної справи. Для цього потрібно довести, що ваша бізнес-ідея є економічно життєздатною та ви маєте відповідні знання та передумови для самозайнятості. Але не існує законного права на отримання субсидії на відкриття бізнесу – рішення приймається в індивідуальному порядку вашим центром зайнятості.

tun23031502

www.tuenews.de

Das Tübinger Jobcenter befindet sich im Schleifmühleweg. Foto: tünews INTERNATIONAL / Mostafa Elyasian.

000752

 

 

 

TÜNEWS INTERNATIONAL

Related posts

Contact Us

Magazine Html